banner171

Patatesler böyle görünüyorsa hemen atın!

Bazı gıda ürünleri söz konusu olduğunda gerçekten dikkatli olmak gerek...

Patatesler böyle görünüyorsa hemen atın!
 Hayatınızda mutlaka bozulmuş sütten bir yudum alıp midenizin bulandığı olmuştur ama bu durum sütteki o kötü tada rağmen hayatınızın tehlikede olduğunu göstermez.

Son kullanma tarihini asla göz ardı etmeyin

Ancak bazı gıda ürünleri söz konusu olduğunda gerçekten dikkatli olmak gerek çünkü gıdalar sağlığınızı hiç tahmin edemediğiniz şekillerde etkileyebilir. Bu yüzden ürünlerin son kullanma tarihini asla göz ardı etmeyin.

Çoğu kişi 
patateslerin son kullanma tarihi olmadığını düşünür ama bu doğru değil. Gerçek şu ki, son kullanma tarihi geçmiş patatesler, zararlı böcekleri kovan tarım ilaçları içerir. Bu yüzden bir daha mutfağınızda rengi yeşile çalan bir patates gördüğünüzde ondan hemen kurtulun. Eğer çöpe atmak yerine yerseniz sinir sisteminizde ciddi sorunlar oluşabilir.

Bunun dışında, üzerinde 
küf olan bir ekmek görürseniz sadece küflü kısmı çıkarıp atmakla kalmayın, tüm ekmeği çöpe atın. Çünkü ekmeğin kalan kısmında küf görünür olmasa da böyle bir ekmeğin tüketimi ciddi mide sorunlarına ve hatta kanser gibi sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlave olarak eskimiş yumurtalardan da uzak durmalısınız çünkü mide sorunlarına ve gıda zehirlenmesi (salmonella) gibi ciddi sorunlara yol açabilir.

Yumurtanın kalitesini anlamanın iyi bir yolu yumurtanın beyazı ile sarısının ayrık olup olmadığına bakmaktır. Eğer ayrıksa yumurtayı hemen atın, eğer ayrık değilse güvenle yiyebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153