banner171

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞINA ANLAMLI DESTEK

Türk Kök, Türk Kızılayı ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile başlatılan Kök hücre ve Kan bağışı kampanyası 18 - 19 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞINA ANLAMLI DESTEK
Hastane yöneticileri-hekim-hemşire ve çalışanlarının yanı sıra tıp fakültesi öğrencileri ve hasta yakınları kök hücre ve kan bağışında bulundular.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa HastanesiTürk Kızılay’ının ‘Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır’ sloganına kulak vererek anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini başlatmıştır. 2 gün süren kampanyada birçok hastane çalışanı ve gönüllü, kök hücre ve kan bağışında bulundular. 18 Şubat 2016 Perşembe günü Kök Hücre Kan bağışı kampanyası açılışında konuşan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Müslüm Çiçek‘Hastane olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını, nakil bekleyen hastalarave kan bağışına bir nebze olsun katkı sunulabileceğini dilediğini ve diğer kurumlara da örnek olmasını umduğunu dile getirdi. Amacımız ülkemizde duyarlılığı attırmak ve bir hastane olarak kök hücre ve kan bağışının insan hayatı için önemini vurgulamaktır. Yapılan bağışların ilik ve kan bağışı bekleyen hastalara umut olmasını diliyoruz.

Çapa Kan Merkezi Müdürü Dr. Eyüp Gönül, bu zamana kadar 118 bin 216 kişiden başvuru aldıklarını, bunlardan 331’rinin eşleştiğini bu 331 eşleşmeden de 35 tanesinin kök hücre bağışının gerçekleştirildiğinin bilgini verdiler.
YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Yetişkin Kemik İliği doktorlarından Prof. Dr. Alev Akyol‘İnsanları zor zamanlarda birbirlerinin hayatına dokunmaya, herkesi gönüllü bağışçı olmaya davet etti. Akyol kan verme işlemin hiçbir zararının olmadığının da altını çizerek 18 – 50 yaş arasındaki sağlıklı her bireyin kan verme işlemini yapabileceğini dile getirdi. Almanya’nın 70 milyon nüfusluk bir ülke olarak, 5 Bin vericisi varken, ülkemizde maalesef önceki yıllara kadar 40 Bin bağışçı olduğunu vurgulayan Dr. Akyol, bu tarz kampanyalar ve sosyal sorumluluk projelerinin, toplumdaki bilinçlenme de önemli etkileri olduğuna değindi
Sizlerde bir kahve molasına 3 hayat sığdırmak için kan bağışında bulunabilirsiniz unutmayalım ki ‘KAN SÜREKLİ DEĞİL ACİL İHTİYAÇTIR.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153