banner171

Uzmanlar açıkladı! Pandemi ne zaman bitecek?

Prof. Dr. Memişoğlu: Aşı ve virüs mutasyonunun da etkisiyle normal servis ile yoğun bakımda yatan hasta sayısı azaldı. “Salgın şu tarihte kesin biter” demek zor ama mayıs sonu bir görüş ortaya çıkar.

Uzmanlar açıkladı! Pandemi ne zaman bitecek?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Kovid-19 salgın sürecinin geleceğiyle ilgili umut veren açıklamalar yaptı. Türkiye'de salgının hafif seyri ve günlük vaka sayılarının düşüş trendine girmesini değerlendiren Memişoğlu, 'Nisan ve mayısta vaka düşüşleri devam edecek.

Mayıs sonu ve haziranda artık bunun bir salgın olup olmayacağı konusunda bir görüşün oluşacağına inanıyoruz' dedi. İşte Memişoğlu'nun diğer değerlendirmeleri:

Aşı ve virüs mutasyonunun da etkisiyle normal servis ile yoğun bakımlarda hasta yatışı azaldı. Düşüş trendini sağlamış durumdayız. İnsanlar 'Salgın ne zaman bitecek?' diye sordukları zaman 'Kesin bu tarihte bitecek' diye hiç kimsenin kesin bir kanaati olamaz.

'Salgın ne kadar devam etti, ne kadar devam edecek, bu hastalık kalıcı bir hastalık mı oldu, mevsimsel mi yaşayacağız' bununla ilgili sanıyorum mayıs, haziran gibi bilim insanlarının bir karar vereceğini öngörüyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153