banner171

ŞEHİT OLAMADIM ŞAHİT OLDUM

 Darbeyi kitaplar dan insanların yaşanmışlıklarından biliyorduk. Yaşamamıştık, Çanakkale destanını kurtuluş savaşını da kitaplardan belgeseller den öğrenmiştik ama….

 15 Temmuz gecesi hem darbenin nasıl bir ihanet olduğunu, ne anlama geldiğini Çanakkale ruhunun şerefle meydanda ölüme koşarken saniye ile yarışıp korkmadan ardına bakmadan, demir yığınlarının karşısında duracak mermilerin siperi olmak için, önemli bir görevi vatan için, memleket için, can feda demenin "Allahu Ekber" sesleri ile gözünün kırpmadan koşmanın adı olduğunu yaşadım.

  Evden çıkarken geri dönmeyeceğimden emindim oğlumun kimliğini bıraktım çantamı almadım ölüme giderken yanımda imanım aklımda ülkemin selameti vardı sadece. O gece ölecektim ama oğlum o yaşayacak ve bu ihanet bitecekti.

Rabbim yardım etti, kadını, yaşlısı, genci, çocuğu, kapalısı, açığı,  Kürdü, Türkü demeden akın akın koşarken ekranlardan bihaber tek bildiğimiz askerlerin bizlere silahla karşılık verdiği idi gece karanlığında. 

 Gaziosmanpaşa dan Ak Parti İl Binasına 6 kilometrelik yolu yürüyerek değil koşarak nefesimiz tükenerek gittik… Çok şükür elhamdülillah şer saçan asker demeye dilim varmıyor vatan hainleri bertaraf edilmişti Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile havaalanına başka vatanseverlerin aracı ile kafamızdan yağma ihtimali yüksek olan bombaların bilinci ile korkmadan inatla inançla devam ettik.  Çok şükür Rabbime bizimle idi, Zaferle sonuçlandırdığımız savaşın yapmak istedikleri ihanetle son bulacağı bir güne uyanmak istemiyordum, düşünmek bile içimi acıtıyor… Ölmek değildi korkutan, yenilmek milletimizi vatanımızı o hainlerin dinsiz imansız mahlukatların eline bırakmaktı, onlar gibi olmaktı.

Sabaha kadar camilerimizden gelen sala sesleri ile  ses bombalarının karıştığı gece ayazı aydınlığa ulaşmıştı elhamdülillah bu günlerimize ulaşmıştık. Oğlumu tekrar koklayabiliyorum o gece evden çıkış anım aklıma geldikçe şükrediyorum o geceden bugüne kadar gündüz çalışıp gece sabah ezanına kadar meydanımızda dualarımızla nöbetimizi tutmak nasip oldu bir kadın olarak askerlik yapmayı Rabbim meydanlarda bizlere nasip etti. 

Allah şehitlik mertebesine erenlerden uzuvlarını kaybeden yaralanan gazilerimizden razı olsun. Kurtuluş savaşı idi 15 temmuz Çanakkale harbi idi, haçlı savaşları idi elhamdülillah zafer bizimdi Allah bizimleydi.

AZİZE ÇAKIR 
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yunus
Yunus - 8 yıl Önce

cok guzel bir yazi allah gazamızı mubarek eyleye

Zübeyde bal
Zübeyde bal - 8 yıl Önce

ellerinize,yüreğinize sağlık azize hanım . yazılarınızı takip ediyor ve merakla okuyorum.

Emine Can
Emine Can - 8 yıl Önce

15 temmuz..hafızalardan asla silinmeyecek o kara geceyi öz ve yalın bir dille anlatan azize hn.tebrik ediyorum. savaş ruhunu ancak ancak yasayan biri böylesine hissederek anlatabilirdi... dua ve sevgiyle...

Figen yoğurtçu
Figen yoğurtçu - 8 yıl Önce

bu davada seninle yürümekten onur duyuyorum. duygularımıza tercüman oldun yüreğine kalemine sağlık

banner208

banner148

banner150

banner153