banner171

AK Parti'den 3 dönem kuralına takılanlara özel jest!

Başbakan Davutoğlu'nun milletvekili adayı listesi üzerindeki hummalı çalışması devam ederken, AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan isimlere de özel jest hazırlığı yapılıyor...

AK Parti'den 3 dönem kuralına takılanlara özel jest!
 AK Parti, aday belirleme sürecinde sona yaklaşırken Başbakan Davutoğlu mesaisinin büyük bölümünü genel merkezde geçirmeye başladı. Davutoğlu, önümüzdeki hafta şu ana kadar beraber çalışmadığı yaklaşık 150 isimle yüz yüze görüşecek. Başbakan, görüşeceği isimlerin partiyi temsil ağırlığını taşıyıp taşıyamayacağını değerlendirecek.
AKParti'de gözler seçim hazırlıklarına çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün AK Parti Genel Merkezi'nde kurmaylarıyla üst komisyonu topladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday adaylarını yakın markaja alacak. Üst komisyona başkanlık yapan Davutoğlu, aday adayları ile yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun siyasete yeni girecek isimlerle yapacağı görüşmeden sonra kararını vereceği liste 7 Nisan'da YSK'ya verilecek.

AK Parti 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adaylığına başvuru yapan 6 bin 232 kişinin tamamıyla birebir görüştu. Mülakat ve üç komisyonun incelemesinin ardından oluşturulan liste üst komisyona sunuldu. Siyasi ve hukuk işleri, seçim işleri, teşkilat, kadın ve gençlik kolları, seçim koordinasyon merkezi başkanları ile genel sekreter ve 2 grup başkanvekilinden oluşan üst komisyon çalışmalarını sürdürüyor.

YENİ İSİMLERLE GÖRÜŞECEK

Üst komisyon çalışmalarına dün Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlık yaptı. Yaklaşık 1100 adayın incelemesini yapan üst komisyon tarafından verilen listeye Davutoğlu tarafından son şekli verilecek. Davutoğlu, komisyonun dünkü toplantısına katılan üst komisyonun incelediği 120 ile 150 arasında isimle yüz yüze görüşecek. Davutoğlu'nun, aday belirleme sürecinde birebir görüşeceği isimler şu ana kadar beraber çalışmadığı, fazla görüşme imkanı bulamadıklarından oluşacak. Bu isimlerle ilgili komisyonların raporlarını da tek tek inceleyecek olan Davutoğlu, il başkanları, belediye başkanları ve kanaat önderleri ile STK temsilcilerinin de görüşlerini kaydettiği not defterine de bakacak.

TÜRKİYE'NİN TÜM RENKLERİ

Başbakan Davutoğlu'nun aday adayları ile yapacağı yüz yüze görüşmede AK Parti'nin misyon ve vizyonunu hatırlatarak partiyi temsil ağırlığını taşıyıp taşımayacağını değerlendirecek. Yine il başkanları, belediye başkanları, kanaat önderleri ve STK temsilcilerinin olumlu ve olumsuz görüşleri doğrultusunda aday adaylarının durumunu kritik edecek olan Davutoğlu'nun Türkiye'nin tüm renklerini yansıtacak bir mozaik oluşturmak istediği belirtiliyor.

İL BAŞKANLARININ GÖRÜŞÜNÜ ALDI

Aday belirleme sürecinde istişareye önem veren Davutoğlu, çalışmalar kapsamında il başkanlarının da görüşüne başvurmuştu. Geçtiğimiz hafta il başkanlarını genel merkeze çağıran Davutoğlu, burada il başkanları ile tek tek görüşerek aday adaylarının illerdeki durumlarına ilişkin bilgiler aldı. Davutoğlu yine belediye başkanları ve seçim bölgesindeki kanaat önderleri ve STK temsilcileri ile de görüş alışverişinde bulundu.

"PROGRAM YAPMAYIN" MESAJI

Davutoğlu'nun yüz yüze görüşeceği isimler arasında bizzat davet ederek partide görmek istedikleri yer almıyor. Ancak üst komisyonun incelediği bine yakın isim için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Genel merkezden aranan bazı aday adayları önümüzdeki hafta bir program yapmamaları konusunda uyarıldı. Telefon edildikten bir kaç saat sonra genel merkeze gelebilecek bir konumda olmalarına ilişkin çağrıyı alan aday adaylarının heyecanları bir kat daha arttı.

DAVET EDİLENLER MÜLAKATTAN MUAF

Başbakan Davutoğlu, il ve ilçe kongrelerinde görüştüğü bazı isimleri henüz aday adaylığı başvurusu başlamadan görüşerek AK Parti'de görmek istediğini iletti. Bu isimler üzerinde partinin yetkili organları gerekli incelemeleri yaparak son raporu Başbakan'a sundu. Davutoğlu tarafından davet edilen isimler temayül yoklaması ve komisyon görüşmelerinden muaf tutuldu.

SON ANKETLERDE OY ORANI 50

AK Parti'de aday belirleme çalışmalarının yanı sıra seçim beyannamesi ve seçim çalışmaları da devam ediyor. Önceki gün yapılan MYK toplantısında seçime hazırlık konuları masaya yatırıldı. Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında kamuoyu önünde yaşanan tartışmanın da gündeme geldiği MYK'da, Davutoğlu'nun kurmaylarına, "bir daha böyle bir tavır görmek istemiyorum" dediği belirtildi. Seçim kampanyasında Kürtçe ve Lazca'nın da aralarında olduğu farklı dillerde şarkılar kullanılacak. Listelerin hazırlanmasının ardından 15 Nisan'da dev bir organizasyon yapılacak. Hem "milletvekili adaylarının tanıtımı" hem de manifesto niteliğindeki "Seçim Beyannamesi"nin kamuoyuna açıklanması öngörülüyor. Başbakan Davutoğlu ve kurmayları ise Nisan ayının ortasından itibaren seçim gezilerine ağırlık verecek. Başbakan Davutoğlu'nun, Hakkari'den başlayarak 60'a yakın ilde miting yapması planlandı. AK Parti'nin yaptırdığı son kamuoyu yoklamasında ise oy oranını koruduğu görüldü. Son ankette AK Parti yüzde 48-50 oy oranında görünüyor. Ankette CHP'nin oyu yüzde 23-25, MHP'nin yüzde 13-15 bandında yer alıyor. Seçimlere parti olarak girme kararı alan HDP'nin oy oranıın ise yüzde 8-9 aralığında kaldığı ve barajı geçemediği yer aldı.

3 DÖNEM KURALINA TAKILANLARA JEST

AK Parti yönetimi, üç dönem kuralına takılan 70'e yakın isme de özel bir etkinlik düzenleme kararı aldı. Bülent Arınç'tan Ali Babacan'a, Mehmet Ali Şahin'den Cemil Çiçek'e, Haluk İpek'ten Faruk Çelik'e, Taner Yıldız'dan Mustafa Elitaş'a, Recep Akdağ'dan Mehdi Eker'e, Hüseyin Çelik'ten Abdülkadir Aksu'ya kadar partinin önde gelen ağır abilerinin de olduğu isimlere yönelik bir program yapacak. Bu isimlere özel plaket hazırlatılıyor. Başbakan Davutoğlu, bu dönem son grup toplantısını ise salı günü yapacak.

Yeni Şafak 

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 22:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153