banner171

AK Parti'nin Ankara adayları açıklandı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın katıldığı Ankara Spor Salonu'ndaki aday tanıtım toplantısında AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları açıklandı.

AK Parti'nin Ankara adayları açıklandı
 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin belediye başkan adaylarının açıklanması dolayısıyla Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ankara Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir yılın daha geride bırakıldığını belirterek, 2019'un Türkiye, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diledi. 

"Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır"

Şair Behçet Kemal Çağlar'ın "Ey insan arşı yayla! Ey bozkır! Ey Ankara!" dizeleriyle başlayan "Ankara" şiirini okuyan Erdoğan, "Gönlümüzü dünyanın neresine atarlarsa atsınlar sonunda döner, dolaşır gelir Ankara'ya düşer." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, İstanbul'un hayata ve siyasete atıldığı, Ankara'nın da ülkesine ve dünyaya hizmet ederken etle tırnak gibi ayrılmaz bir şekilde iç içe geçtiği şehir olduğunu belirtti. 

Son 17 yılın önemli bir kısmını Ankara'da geçiren bir başkentli olarak Ankara'yı çok sevdiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"İnanıyorum ki Ankara da bizi sevdi. Onun için 16 yıldır bizi bırakmadı, bırakmıyor ve bırakmayacak. İşte bu sevda ile Ankara için en iyisini, güzelini, doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. 31 Mart 2019 seçimleri için de aynı anlayışla en ideal isimlerle ve en iddialı projelerle milletimizin karşısına çıkmanın gayreti içindeyiz. Bugün isimlerini milletimizle paylaşacağımız arkadaşlarımızın Ankara'ya yapacakları hizmetlerde inşallah daima yanlarında olacağız. Çünkü Ankara siyasetin de hizmetin de yatırımın da en iyisine layıktır. Çünkü Ankara başkenttir. Türkiye'yi dünyada temsil eden şehrimizdir, vitrinimizdir. Ankara'yı büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımıza, adaylarımızı da başkentli hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Buna hazır mıyız?"

"Milletin gönlünde yeri olmayanın AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir"

AK Parti'nin kurulduğu günden beri her an seçime hazır bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Seçim dönemlerinde sadece milletimizin karşısına çıkartacağımız adayların isimlerini belirliyoruz. Bu isimleri de yine milletimizle birlikte tespit ediyoruz. Milletin gönlünde yeri olmayan, ilinde, ilçesinde karşılığı bulunmayan hiç kimsenin AK Parti listelerine girebilmesi mümkün değildir. Tabii bir yarış. Aday adaylarımız oldu. Bu aday adayları içerisinden istişarelerimizi yaptık. Bu istişarelerimizin neticesinde sizlere açıklayacağım isimleri Ankara'mızın, gerek büyükşehir gerekse ilçe belediye başkan adayları olarak belirledik." 

"Ankara'da yeni bir değişim 1 Nisan'dan itibaren başlayacak"

Erdoğan, Ankara'da yeni bir değişim ve dönüşümü 1 Nisan'dan itibaren başlatacaklarını bildirerek şöyle devam etti:

"Milletimizin gözünden düşenin bizim nezdimizde yeri olmaz. AK Parti kadrolarındaki her bir arkadaşımızın bu hassasiyetle, alicenaplıkla, bu gayretle çalıştığına, çalışacağına inanıyorum. Halis niyetle, samimiyetle, beceriyle çalışanı Allah da sever, kulu da sever. Biz sizleri seviyoruz." 

İktidara geldiklerinde Türkiye'yi, "Eğitim, Sağlık, Adalet, Emniyet" dörtgeni, bu dört temel taş üzerinden yükselteceklerinin sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, 16 yılda yapılan icraatlara ve 2018'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldık"

Üniversite sayısının 130 ilaveyle 206'ya, akademik personel sayısının 82 bin ilaveyle 158 bine çıkartıldığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Üniversite öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 656 binden 8 milyona ulaştırarak neredeyse talep eden her evladımız için yüksek öğrenimi ulaşılabilir kıldık. Bunu yapan biziz. Lisans öğrencilerimizin kredi burs rakamını, geldiğimiz zaman ne alıyorlardı, 45 lira. Şu anda ocak itibarıyla bunu nereye çıkarttık, 500 liraya. Master öğrencilerini bin liraya, doktora bin 500 liraya. Bunları yapan AK Parti iktidarı. Yurt yatak kapasitesini 182 binden 689 bine yükselttik. Bay Kemal ne diyor? 'Yurt yok, öğrencilerin kalacağı yurt yok' diyor, Türkiye'de ne kadar yurt var, ne kadar yatak kapasitemiz var, haberi yok. Çünkü kılavuzu karga, sıkıntı burada." 

"Hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek"

Eğitimde kaliteyi yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz eğitim öğretimde kaliteyi yükseltmek, çocuklarımızın gönüllerini de doyuracak bir talim terbiye sistemi kurmak."  

"Ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdik, eziyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin terör karşı verdiği mücadeleye de değinerek, "PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ'ye kadar karanlık güçlerin besleyip büyüttüğü, üzerimize saldığı ne kadar örgüt varsa hepsinin başını ezdik, eziyoruz." diye konuştu. 

Ülke ve milleti hizmetlere kavuşturmak için çalışırken en çok engeli anamuhalefet partisinden gördüklerini söyleyen Erdoğan, şunları aktardı:

"Ülkemizi ve milletimizi hizmetlere kavuşturmak için gece gündüz çalışırken en çok saldırıya kimden maruz kaldık, en çok engeli kimden gördük biliyor musunuz? Evet, anamuhalefet partisi. Şimdi de tutmuş bizim meşruiyetimizi, cumhurbaşkanlığımızı sorguluyor. Bay Kemal, önce sen partinin içindeki meşruiyetini sorgula. Bak şu anda, senin kendi genel başkan yardımcıların bile sana dümdüz çakıyor. Dünyanın neresinde 9 seçim üst üste kaybedip hala koltuğuna yapışan anamuhalefet başkanı bulabilirsiniz. Senden başka yok. Meşru değilsin. Bir an önce git de şu CHP'nin tabanı rahatlasın." 

Belediye başkan adayları

Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından AK Parti'nin Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı.

AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak daha önce ismi duyurulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin de tanıtıldığı toplantıda, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde yarışacak ilçe belediye belediye başkan adayları tek tek sahneye çağrıldı.  

Erdoğan, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak MHP'den Etimesgut'ta Enver Demirel, Gölbaşı'nda Ramazan Şimşek, Polatlı'da da Mürsel Yıldızkaya'yı destekleyeceklerini duyurdu. 

Bugüne kadar görev alan belediye başkanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, yeni aday gösterilen isimlere de çalışmalarında başarılar diledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti'nin Ankara'daki ilçe belediye başkan adayları şöyle: 

Akyurt: Hilal Ayık

Altındağ: Asım Balcı

Ayaş: Burhan Demirbaş

Bala: Ahmet Buran

Beypazarı: Tuncer Kaplan

Çamlıdere: Hazım Caner Can

Çankaya: Amber Türkmen

Çubuk: Baki Demirbaş

Elmadağ: Gökhan Küçükçelebi

Evren: Hüsamettin Ünsal

Güdül: Muzaffer Yalçın

Haymana: Özdemir Turgut

Kahramankazan: Serhat Oğuz

Kalecik: Duhan Kalkan,

Keçiören: Turgut Altınok

Kızılcahamam: Süleyman Acar

Mamak: Murat Köse

Nallıhan: İsmail Öntaş

Pursaklar: Ayhan Yılmaz

Sincan: Murat Ercan

Şereflikoçhisar: Melih Memiş Çelik

Yenimahalle: Veysel Tiryaki 

"Cumhur ittifakı'nı muzaffer kılacağız"

Toplantıya gelişinde, salon dışında toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhur İttifakı'nı inşallah Ankara'mızda, başkentimizde, karşımızdaki illet ittifakına karşı muzaffer kılacağız. Buna hazırız değil mi? Bakın biz başkentimize yakışır bir belediye başkan adayı belirledik. Herhangi bir ilçeden belediye başkan adayı değil, 5 dönem Kayseri Büyükşehiri yönetmiş olan bir belediye başkanı. Daha sonra Çevre Şehircilik Bakanlığı yapmış bir milletvekilimiz. Yani o günden bugüne hayatı tamamıyla şehircilikle, çevrecilikle, belediyecilikle geçmiş bir kardeşimizi başkentimize belediye başkan adayı yaptık. Şimdi tabii ben hanımlardan söz almak istiyorum. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Biliyorsunuz kale içerden fethedilir. Siz bu işte kararlı olduğunuz zaman, bu kale düşer. Var mıyız buna? Beyler, var mıyız buna?"

"Ben değil, biz kültürüyle Ankara'yı yöneteceğiz"

AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Mehmet Özhaseki de otobüs üstünde yaptığı konuşmada, "Ankara'da hep birlikte, gece gündüz demeden sizlerle çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız." dedi. 

Ulaşmadık bir tek kişi kalmayacağını dile getiren Özhaseki, "İnşallah Büyükşehir Belediye başkanı olduktan sonra 'ben' değil, 'biz' kültürüyle Ankara'yı yöneteceğiz, güzel hizmetler yapacağız." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2019, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153