banner171

Bahçeli: Türk kimliğinin dışlanması bir PKK talebidir

Bahçeli: Türk kimliğinin dışlanması bir PKK talebidir

Bahçeli: Türk kimliğinin dışlanması bir PKK talebidir
 AK Parti heyetiyle dün yaptığı konuşmayla ilgili konuşan Bahçeli, yeni anayasaya destek vereceklerini ancak kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, yeni bir anayasaya 'evet' dediklerini ancak kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Her kesim kendisine göre anayasa modeli önermektedir. Sanki anayasa değişince Türkiye kanatlanacaktır. Ne kadar kapsayıcı anayasa yaparsanız yapınız uygulanmadıkça bir sonuç doğurmayacaktır.

DAVUTOĞLU İLE ANAYASA BULUŞMASI

AKP heyeti ikinci ziyaretini partimize gerçekleştirmiştir. Yararlı ve olumlu bir görüşme oldu. Üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. AKP, başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir. Yüksek bir katılım ve halk desteği ile yazılmalı.

4. MADDE UYARISI

CHP ve AKP görüşmesi 2 saat 15 dakika sürmüştür.Yansıyan haberlere göre reformlar terörle mücadele uluslararası gelişmeleri değerlendirmiştir.Anlaşıldığı kadarıyla CHP ve AKP anlaşmaya varmışlardır.MHP olarak yeni bir anayasa yapılmasında herhangi bir engel görmediğimizi muhattaplara ilettik.Anayasa uzlaşma komisyonu'nun canlandırılmasında mutabıkız.Ak Parti heyetine çekincelerimizi de dile getirdik.Ak Parti başkanlık sistemine geçilmesini önermektedir.Kuvvetler ayrımını özümsemiş bir anayasa gerekir.Yeni anayasa için Türkiye'nin yeni kimlik belgesi dediler, Türkiye kimliksiz değildir ki anayasa ile kimlik bulalım.Türk kimliğin dışlanması bir PKK talebidir.Türksiz bir anayasa yıkımdır.Yeni Anayasa'da Türk'ün silinmesi girişimi milli bir izmihlaldir.Anayasa'dan Türk'ün silinmesine izin vermeyiz herkes ayağını denk alsın.Anayasa'nın ilk 4 maddesinşn tartışılmasına tahammülümüz yoktur.

''BAŞKANLIK SİSTEMİNE TÜMDEN KARŞIYIZ''

Başkanlık sistemine tümden karşıyız, parlamenter sistemin revize edilerek güçlendirilmesinden yanayız. Başkanlık sistemi yeni anayasa için tıkaç olmasın.''

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153