banner171

Bahçeli'den af açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılmasıyla ilgili kararlılığımız sürüyor." dedi.

Bahçeli'den af açıklaması
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin af konusundaki sorularını yanıtladı. 
Başbakan Yıldırım'dan af açıklaması: Gündemimizde yok
"Sayın Başbakan af konusunu sizinle konuştuğunu, hassasiyetlerinizi ifade ettiğinizi söyledi. Sayın Başbakan'a, 'karar sizin' tarzında bir açıklamanız olmuş. Yapılan yorumlarda sizin af konusunda geri adım attığınız söyleniyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Bahçeli, "Teröristler, çocuk istismarcıları, tecavüzcüler, kadın katilleri hariç olmak üzere, kader kurbanlarına af çıkarılmasıyla ilgili kararlılığımız sürüyor." karşılığını verdi.

Bahçeli, af çıkarılmasıyla ilgili vaat ve sözlerinin seçim beyannamelerinde de olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu duruşumuzdan geri adımımız düşünülemez. Doğrudur, Sayın Başbakan'la af konusunu değerlendirdik. Parti olarak görüşümüzü paylaştık. Kendisi de bize düşüncelerini aktardı. Ama bizim aftan vazgeçtiğimize yönelik hiçbir ima, yorum veya açıklamamız olmadı. Partimizin TBMM’deki milletvekili sayısı belli. Bu şartlar altında tek başımıza bir af çıkarmamız mümkün değildi. Sayın Başbakan’a bu tespit ve somut durumu ilettim. Adalet ve Kalkınma Partisinin almış olduğu tavır ve tutumunu da kendi takdirleri olarak değerlendirdim. Sözlerim özet olarak buydu. Af konusu sosyal ve toplumsal bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaca bigane kalmak makul ve mantıklı değildir. Bayram öncesi, kader mahkumlarını ve ailelerini sevindirecek girişimlerde bulunmak, toplumsal rahatlamayı temin edecek, huzur ve umudu canlandıracaktır. Hükümet 'Gündemimizde yok' diyor, affı gündeme almak zor değil, bunun için sadece müşfik ve şefkatli bir teşebbüs yetecektir. Af çıkarılmalıdır, Türkiye önemli ve birikmiş bir sorununu bertaraf etmelidir."

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2018, 16:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153