banner171

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar

Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklamalar
 

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından konuştu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanları Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satırbaşları:

Silopi'de telafi restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Diğer ilçelerimizde de öyle. Bütün güvenlik birimlerimize teşekkür ediyoruz.Okula gidemeyen öğrencilerin bugünden başlayarak 5 Şubat'a kadar telafi eğitimi yapılması için çalışma başlamıştır. Her bir öğrencinin velisinden izin alınmıştır.

KURTULMUŞ'TAN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Öğretmenlerimize, bu zor dönemde öğrencilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hem öğrenci hem de öğretmenlerimiz için psikolojik danışma dersleri gibi imkanlar sunulacaktır.

Suriye'de rejim ve DAEŞ'in de işbiliğiyle Türkmenlere karşı saldırılar devam ediyor. Türkmen kardeşlerimizin yalnız olmadığını ifade etmek istiyorum. Her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz.

''BİR MASADA İKİ TARAF OLMALI''

Malesef 5 yıldır devam eden Suriye'deki bu kirli savaş, zaman zaman tarafların rakipmiş gibi görünen grupların birbirlerine nasıl destek olduğunu ortaya koymuştur. Rusya'nın Türkmenlere saldırısı DAEŞ'le mücadele bahanesiyle yapılmıştır, çok az saldırısını DAEŞ'e karşı yapmıştır. DAEŞ rejimle muhalif olduğunu iddia etmekte ama sahada fiilen rejimle işbirliği içindedir. O yüzden bir masada iki taraf olmalıdır, muhalefet olmalıdır.

PYD ile rejim, rejimle DAEŞ'in işbirliği yaptığı herhalde gizli kapaklı değildir. Bir tarafta rejim güçleri ve işbirlikçileri diğer tarafta da muhalefet yer almalıdır. Dolayısıyla PYD ya da DAEŞ'in yer almasına kimse razı olmaz. 5 yıldır Suriye'nin gaddar ve barbar saldırılarına direnen ulusal muhalefet buna karşı çıkar.

PKK KIRMIZI KİTAPTAN ÇIKARTILDI MI?

(PKK'nın Kırmızı Kitap'tan çıkarıldığı haberlerine yönelik) Bu haberler külliyen yalandır. Kasıtlı olarak yanıltıcı olarak yapmışlardır.
Barış sürecinin sahibi milletin kendisidir. Bölgedeki sivil toplum örgütleri olmak üzere, kanaat önderleri olmak üzere, sözü olan herkesin bu sürece dahil olması esastır. Çok yanıltıcı, yönlendirici bilgiler yer alıyor.

''AKADEMİSYENLERİN BİLDİRİSİ ANLAŞILABİLİR DEĞİL''

Akademisyenlerin metni tamamen okumadığı düşünülebilir. Herhangi bir insaf sahibi birisinin terörle mücadele sırasında ortaya çıkan görüntüleri bu şekilde yorumlamaması gerekir. Okulların yakılması, hendek kazılması, karne dağıtımında bomba atılması, bunlar sanki hiç yokmuş gibi böyle bir bildiri anlaşılabilir değildir. Herkes görüşünü ifade edebilir, ama taraflı olduğu kadar bu bildiri yanıltıcıdır.
Türkiye Başika'ya tesadüfen kendi isteğiyle gitmedi, uluslararası ihtiyaçlar kapsamında Musul ulusal muhafızlarının eğitimi için gitmiştir, bunu Sayın Biden da ABD de biliyor.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2016, 22:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153