banner171

Başbakan Davutoğlu DAVOS'ta konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin Küresel Rolü" genel oturumunda konuştu. Başbakan Davutoğlu, konuşma yaptığı oturumda 'mülteci' konusuna vurgu yaptı.

Başbakan Davutoğlu DAVOS'ta konuştu
 Başbakan Ahmet Davutoğlu Dünya Ekonomik Forumu'nda konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Türkiye'nin Küresel Rolü" genel oturumunda konuştu. Başbakan Davutoğlu, konuşma yaptığı oturumda 'mülteci' konusuna vurgu yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun Davos'taki konuşmasından satır başları şöyle;

Bugünlerde tarihi anlamak çok önemli. Londra ve Paris'ten sonra İstanbul Havalimanı 3. sıraya yükseldi. 2. 5 milyon mülteciden bahsediyoruz. 700 bin çocuktan bahsediyoruz. Tüm onların eğitimlerini üstleniyoruz, bunlar kolay şeyler değil elbette. Bu bir Türkiye ya da Suriye krizi değil bu bir küresel kriz.

TÜRKİYE BÖLGEDE İSTİKRAR ADASI OLMUŞTUR

Türkiye'nin Filistin ve Somali konusunda en önemli maddi destek sağlayan ülkelerden biri olduğunu söylemeliyim.

Türkiye'nin etrafında 6-7 ülke var. Bunların hepsi komşumuz ve saygı duyuyoruz. Ancak merkezi hükümetler tam anlamıyla ülkelerini kontrol edememekte. Suriye kendi ülkesinde şiddet uygulamakta. Aynı zamanda terör tehlikesi söz konusu. Bu dondurulmuş sorunlar bahsetmiş olduğum devletler çerçevesinde bakacak olursa Türkiye tam bu sorunların ortasında. Türkiye bu kırılgan coğrafyada istikrar adasıdır.

Türkiye'de ise istikrarlı bir siyasi çerçeve söz konusu. Burada belirsizlikleri aşmış durumdayız. Bizler kapsamlı siyasi reform açıkladık. Aynı zamanda sorunlara çözüm bulmak için çaba sarfetmekteyiz.

DAEŞ İLE PKK'NIN BİRBİRİNDEN FARKI YOK

Bugün Ban Ki Moon ile bir toplantı gerçekleştirdim, Türkiye'nin Suriye'deki ılımlı muhalifleri desteklediğini ifade ettim. Burada umudumuz söz konusu. Türkiye Suriye halkının yanında, umuyoruz ki burada bir gün istikrar olacak.

PKK ve DAEŞ herhangi bir fark görmemekteyiz. Bunlar İstanbul'da Ankara'da Paris'te Suriye'de ve her yerde insanları öldürmekte.
Bizim burada ılımlı güçlere desteğimiz terörle mücadele kapsamındadır.

REFORMLAR YAPACAĞIZ

Bazı gündem maddeleri ortaya koyduk, Türkiye bu çerçevede adımlar atmakta. Türkiye ulaştırma ağı ile birlikte önemli adımlar atmış durumda. 280 destinasyonla dünyada en fazla yere uçan hava yolu THY. Toplumlararası ilişkileri güçlendirmek için de çok önemli bir kurum.

Türkiye'nin etrafındaki gelişmelere baktığımızda gelecek 10 yıl için önemli bir güven sahibi olduğunu söylemeliyim.

TÜRKİYE AVRASYA'DA ÖNEMLİ BİR MERKEZDİR

Türkiye bir enerji ve ticaret merkezi haline gelecek. Küresel sermaye açısından çok yoğun bir şekilde çalışma ortaya koymaktayız. AB ve Türkiye arasındaki gelişmeler çok güzel gelişmeler.

Türkiye'nin yeni hükümeti olarak karşımızdaki resme bakıyoruz. Türkiye'de maksimum düzeyde çaba sarf ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 00:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153