banner171

Başbakan Davutoğlu'ndan laiklik açıklaması

İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, laiklik tartışmasına, AK Parti adına son noktayı koydu.

Başbakan Davutoğlu'ndan laiklik açıklaması
 Ankara'da AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, haftaya damgasını vuran "laiklik" tartışmasına son noktayı koydu.
Davutoğlu, AK Parti'nin hazırladığı yeni anayasa taslağında "laiklik" ilkesinin var olduğunu hatırlattı ve devletin niteliklerinin tartışma konusu yapılamayacağını ifade etti. 

Davutoğlu şöyle konuştu:

Devletin nitelikleri bizim tartışma konumuz değildir. AK Parti'nin hazırladığı yeni anayasa taslağında laiklik ilkesi vardır. 



Otoriter bir laikçilik anlayışı değil, özgürlükçü bir laiklik anlayışına anayasamızda yer vereceğiz. AK Parti bu konuda farklı arayış içerisinde de değildir ve bu konuda da herhangi bir spekülasyon yapılmasını kesinlikle doğru görmüyoruz.

"BU HAFTA SONU MUŞ'TA OLACAĞIZ"

Yaptığımız işler, verdiğimiz eserler bizi anlatıyor. Her hafta bir ilimizde, onlarca tesis ve yatırım açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu hafta sonu da Muş'ta olacağız. Hiç kimse, ihtimal vermiyordu. Türkiye ve Ankara'nın bu yoğun gündemi içinde, bir doğu bir batı ilinde olacağımızı söylemiştim. 



"BİZİ BAHARLA TEHDİT EDİYORLARDI"

Terörle kararlı bir mücadele yürütüyor, yerleşim yerlerimizi bir bir emniyete kavuşturuyoruz. Milletimiz terörden tamamen kurtuluncaya kadar yürüttüğümüz bu mücadele aynı kararlılıkla devam edecektir. Bizi baharla tehdit ettiler, 'baharla birlikte şunlar olacak, bunlar olacak...' Biz baharımızı karartmak isteyenlere hak ettiği cevabı vermeye kararlıyız ve veriyoruz, vereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153