banner171

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Salih Müslüm Çekya'da yargı önüne çıkarılacak

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün bugün Çekya'da yargı önüne çıkarılacağını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Salih Müslüm Çekya'da yargı önüne çıkarılacak
 Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, NTV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin eski eş başkanı Salih Müslüm'ün bugün Çekya'da yargı önüne çıkarılacağını bildirdi.

"Talebimiz Müslüm'ün Türkiye'ye iade edilmesinin sağlanması"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, "Türkiye olarak talebimiz, terör örgütünün yöneticisi, elebaşı olan ve halen Türkiye'ye karşı terör faaliyetleri içerisinde bulunan Salih Müslüm'ün, aramızdaki hukuk gereği Türkiye'ye iade edilmesinin sağlanmasıdır." dedi.

"Özel harekatın gitmesi, yaklaşan yeni mücadele için bir hazırlıktır"
Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Bozdağ, "Özel harekatın gitmesi, yaklaşan yeni mücadele için bir hazırlıktır. Bizim gönderdiğimiz özel harekatımız ve diğer görevlilerin tamamı, sadece sivilleri korumak ve harekatı başarıyla sonuçlandırmak için oradadırlar." ifadelerini kullandı.

"Hava sahasının uçuşa kapatılması söz konusu değildir"
Hava harekatında herhangi bir sorun olmadığını belirten Bozdağ, "İhtiyaç duyduğunda, gerektiğinde hava harekatı yapılmaktadır. Hava sahasının uçuşa kapatılması diye herhangi bir şey söz konusu değildir." şeklinde konuştu.

"12 yaşın üstündekilere karşı işlenen cinsel saldırılarda cezalar en üst hadde çekilecek"
Çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin Bekir Bozdağ, şöyle konuştu:

12 yaşın altına ceza artırılacağı gibi 12 yaşın üstündekilere karşı işlenen cinsel saldırı suçlarında da cezalar en üst hadde çekilecek ve caydırıcılık artırılacaktır."

"Bakanlar Kurulu'nun izin verdiği meslek örgütleri Türk ve Türkiye isimlerini kullanabilecek"
Bozdağ, Meslek örgütlerinin isimlerine yönelik düzenlemeyle ilgili, "Türk ve Türkiye isimlerine ihanet edenler, bu ismi taşıma hakkını kaybederler. Şimdi bu düzenlemede, bu kelimelerin kullanımı yasaklanmıyor. Bakanlar Kurulu'nun izin verdiği meslek örgütleri bunları kullanabileceklerdir. Yoksa tamamen yasaklama durumu söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2018, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153