banner171

Başbakan'dan çok önemli çağrı!

Başbakan Binali Yıldırım, halkın olayı heyecanı ile askere zarar verecek davranışlarda bulunmaması gerektiğini söyledi.

Başbakan'dan çok önemli çağrı!
 Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında bir grup askerin bastığı TRT'yi ziyaret etti. Yıldırım, "İşimiz bitmedi, temizlik harekatı yapacağız" dedi Yıldırım, TRT çalışanlarıyla sohbet ederken, geçmiş olsun dileklerini iletti.
"HERKES SOKAKLARA"

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ziyareti sonrası yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Darbe girişimi bitti nokta. Bu darbe kesinlikle başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Gündüz vatandaşlarımız işinde gücünde olacak. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Ama bu çok büyük bir olay. Dünyadaki demokrasilerin geleceği açısından çok önemli. Vatandaşlarımız işi gücü bittikten sonra Ankara Kızılay, İstanbul Taksim başta olmak üzere 81 vilayetimizde adeta bir şenlik havasında demokrasi nöbetlerine devam edeceğiz.

ASKERE ZARAR VERMEKTEN KAÇININ

Vatandaşlarımız sakin olsun. Aşırı tepkiler vermekten sakınalım. Silahlı Kuvvetler bizim geleceğimiz, güvencemizdir. Silahlı Kuvvetlere zarar verecek davranış içerisinde olmayalım. Darbeyi yapanlar asker değil. Vatandaşın üzerine acımasızca tankları süren canilerdir. Hak ettikleri cezayı alacaklardır. Ülkemizin gözbebeği Silahlı Kuvvetlerimizi rencide edecek hiçbir davranışa girmeyelim.

Bu darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük görev sırasıyla Başkomutan olarak Sayın Cumhurbaşkanıdır. Hükümetimiz bunun Silahlı Kuvvetler hiyeraşrisi içinde olmadığı, paralel örgüt mensupları olduğunu tespit etmiş. Kahraman polislerimi kendileri ortaya koydular. Bu darbenin bastırılmasında çok büyük görev üstlendiler.

TEMİZLİK HAREKATI YAPACAĞIZ

İşimiz bitmedi, temizlik harekatını yapacağız. Bu darbeci bozuntularına hak ettikleri cezayı vereceğiz. Bu ordumuza mal edilemez, bu ordumuz içerisindeki bir grup teröristin işidir. Ordumuz bu mücadele içinde olurken, bir yandan doğuda, güneydoğuda büyük bir mücadele vermektedir. Onların mücadele azmini zayıflatacak hiçbir provakasyona asla ve asla meydan vermememiz lazım. Bu millet asil bir millet olduğunu 15 Temmuz gecesi göstermiştir. "

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2016, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153