banner171

Başkan Erdoğan’dan flaş koronavirüs talimatı! 2 bakanlık harekete geçti!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüsle mücadelede en ön safta olan sağlık çalışanları ile ilgili flaş bir talimat verdi. Hastanelerin pandemi bölümünde çalışan sağlık çalışanlarının Kovid-19 olmaları durumunda, meslek hastalığı ya da vazife malulü sayılması için iki bakanlık harekete geçti. İşte detaylar…

Başkan Erdoğan’dan flaş koronavirüs talimatı! 2 bakanlık harekete geçti!
 SGK'nın Kovid19'u meslek hastalığı saymayan genelgesine, sağlık sendikaları itiraz ederek konuyu Danıştay'a taşıdı. Danıştay 10. Dairesi, iptal talebini redderek, meslek hastalığı sayılmamasına ilişkin genelgenin hukuka uygun olduğuna hükmetti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sağlıkçılar ve kamuoyundan gelen yoğun talep üzerine devreye girerek, düzenleme talimatı verdi.
BAŞKAN ERDOĞAN'A SUNULACAK

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz pazartesi günü yapılan kabine toplantısında Başkan Erdoğan, sağlık çalışanlarının Kovid-19 geçirmeleri halinde 'meslek hastalığı', 'vazife malulü' sayılma taleplerinin yerine getirilmesini istedi. Bu talimat üzerine Sağlık Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çalışma başlattı. Bakanlıklar, hazırladıkları raporu bir sonraki kabine toplantısında Başkan Erdoğan'a sunacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2020, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153