banner171

Bu kez F16'yı değil AK Parti'yi uçuracak!

AK Parti'nin milletvekili aday listesinde ilk kez yer alan emekli general Şirin Ünal siyasete girme nedenlerini anlattı. ...

Bu kez F16'yı değil AK Parti'yi uçuracak!

AKP'nin milletvekili aday listesinde ilk kez yer alan emekli general Şirin Ünal, neden AKP'den aday oldu? Teklif AKP'den mi geldi?...
2010 yılı Ağustos şûrasında emekliye ayrılan Tümgeneral Şirin Ünal, AK Parti'nin İstanbul 2. Bölge 10. sıra adayı olarak siyasete girdi.

Kamuoyu, Ünal'ı, 2003 yılında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü F16 ile uçuran pilot olarak tanıdı. AK Parti'den herhangi bir teklifin gelmediğini, aday adaylığı belgelerini hazırlayarak başvuruyu kendisinin yaptığını anlatan Ünal, aile ve arkadaş çevresinden olumlu tepkiler aldığını söylüyor. Fakat, aktardığına göre eşi biraz buruk. Sebebini şöyle izah ediyor: "Askerlerin, özellikle jet pilotlarının ömürlerinin çoğu filolarda ve havada geçer. En büyük sıkıntıları, çocukları büyürken yanlarında olamamaktır. Bu görev sadece eşlerine kalır. Evde en rütbelimiz hanımdır, o her zaman bizden bir rütbe üsttedir. Biz ona itaat ederiz. Hanım üzgün şimdi. Evden ayrıldık ya. İstanbul'da bir buçuk ay çalışacağız. Belki Ankara'ya hiç gidemeyeceğiz. Hanım bu işe üzülüyor. Ama destekliyor beni."

Emekli Tümgeneral, AK Parti'den aday olmasını da meslekî söylemlerle ifade ediyor: "Ben F16 pilotuyum. F16 çift yönlü bir uçaktır. Hem bombardıman görevi hem de hava savunma, av görevi yapar. Dünya havacılığında bir söylem vardır; 'Av pilotu her şeyin en iyisini yapar.' Ben de AK Parti'den aday olma kararı ile çok iyi bir iş yaptığımı düşünüyorum."

Birlikte çalıştığı Hilmi Özkök Paşa'nın en sevdiği ve takdir ettiği yanının, demokrasiyi içine sindirmiş yapısı olduğunu dile getirenemekli Tümgeneral, "Özkök Paşa belki 50-100 sene sonrasının genelkurmay başkanı zihniyetinde olgun bir insandı." övgüsünde bulunuyor. Bugün hiç kimsenin darbeyi savunamayacağını kaydederek, "Afrika ülkelerinde sabah erken kalkan darbe yapıyor. Bunların bir kıymeti yok artık. Herkes, askerî veya sivil kesim olsun, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seçtiği insanların iradesine saygı göstermek durumunda. Ben Şirin Ünal olarak iş hayatımda böyle yaptım, sonraki hayatımda da halkın seçtiği iradeye hep saygı duyacağım." diyor.

Zaman


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153