banner171

Bu mu Türkiye partisi

7 Haziran seçimlerinden önce ‘Türkiye Partisi’ mesajıyla oy isteyen HDP, Ermeni soykırımı iddiaları yoğunlaştığı an tavır değiştirdi: AP’nin kararı yerinde. Ermeni gerçeğiyle yüzleşilmeli.açıklamalarını yaptı. HDP'ye deste ise ermeni lobisinden geldi.

Bu mu Türkiye partisi
 

7 Haziran seçimlerinden önce ‘Türkiye Partisi’ mesajıyla oy isteyen  soykırımı iddiaları yoğunlaştığı an tavır değiştirdi: AP’nin kararı yerinde. Ermeni gerçeğiyle yüzleşilmeli.açıklamalarını yaptı. HDP'ye deste ise ermeni lobisinden geldi.

 2. Francis'in  soykırımıyla ilgili sözleri ve Avrupa Parlamentosu'nun 'Soykırım tanınmalı' teklifine Ankara'dan sert tepki gelirken, beklenmedik çıkış 'den geldi. Cumhurbaşkanlığı ve 2015 seçimleri öncesi 'Türkiye Partisi' mesajı veren HDP, soykırımın tanınması ve bunun için hükümetin gerekli adımları atması gerektiğini belirtti. 

Papa ve AP'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra TBMM'de grubu bulunan 3 parti ortak tepki gösterirken, gözlerin çevrildiği HDP, tepki bir yana, soykırım söylemlerine destek verdi.

ERMENİ LOBİSİNDEN DESTEK

HDP Eş Genel Başkanı'na ABD'deki Ermeni lobisinden destek geldi. Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA) Başkanı Aram Hamparian, Demirtaş'ın açıklamalarını Twitter'da hazırladığı bir poster ile hesabında yayımlayarak övdü.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2015, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153