banner171

Cemil Bayık: Silahlanın, tünel kazın!

PKK'nın yayın organlarından biri olan Ronahi TV'ye konuşan Cemil Bayık, Selahattin Demirtaş'ın aksine Kürt halkını silahlanmaya çağırıyor.

Cemil Bayık: Silahlanın, tünel kazın!
 

'nın yayın organlarından biri olan Ronahi TV'ye konuşan 'ın aksine Kürt halkını silahlanmaya çağırıyor.

 Eş Genel Başkanı 'ın Habertürk ekranlarında yaptığı "Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikte Türkiye'ye karşı silah bırakmalıdır." Açıklamasının üzerinden henüz bir hafta geçmeden KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı 'tan tam tersi bir yönde açıklamalar geldi.

DÜNDEN BUGÜNE PKK'NIN KANLI SALDIRILARI!!! TIKLAYIN


"TÜM HALKIMIZ SİLAH ALMALI!"

Bayık, yaptığı açıklamada "Halkımız meşru savunma örgütlenmesini ve bilincini de geliştirmeli. Bu sadece askeri güçlerin büyütülmesi temelinde değil, halk olarak meşru savunmasını geliştirmeli. Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlemeli."diyerek sivil halkı sisteme karşı açıkça silahlanmaya çağırdı.

"TÜNELLER KAZIN"

Türkiye'yi 'sömürgeci bir güç' olarak niteleyen cemil Bayık, tepki çeken sözlerine şöyle devam etti; "DAIŞ ve sömürgeci tüm güçlerin her türlü saldırısına karşı köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliştirmeli. Köyünü, kentini mahallelerini terk etmemeli, yaşam olacaksa da kendi topraklarında, ölüm olacaksa da kendi topraklarında olmalı. Rojavayı savunmak tüm Kürdistan'ı savunmaktır. Rojava Devrimine sahip çıkarsak ancak onurlu bir yaşama sahip olabiliriz, bunun için herkes yönünü Rojava Devrimine vermeli ve sahiplenmelidir."


Demirtaş: Halkımız kendi güvenliğini almak zorunda!

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153