banner171

CHP İstanbul ön seçim sonuçları: Mustafa Sarıgül'e şok!

Önseçimde İstanbul'da 74 milletvekilliği adaylığı için 3 ayrı bölgede 409 aday yarıştı.

CHP İstanbul ön seçim sonuçları: Mustafa Sarıgül'e şok!
 CHP Önseçimde İstanbul'da 74 milletvekilliği adaylığı için 3 ayrı bölgede 409 aday yarıştı. 
Mustafa Sarıgül ise Şişli'de bile ilk 5'e giremedi.

İşte İstanbul'da ön seçim sonrası durum:

1.BÖLGE SONUÇLARI

1.’inci bölgede gazeteci Barış Yarkadaş başarılı bir sonuca imza atarak ilk sırada yer aldı. Onu büyük bir süprizi imza atarak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi izledi. Ergenekon davaları ile 17-25 Aralık soruşturmasının ardından cemaat üyelerine yönelik tutuklamalardaki hukuksuzlukları yakından izleyen Mahmut Tanal takip etti. Daha sonra ise bu sıralamayı CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, partinin genç isimlerinden mühendis Onursal Adıgüzel, mühendis Metin Ağırman ve eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı takip etti. Mevcut milletvekili Osman Taney Korutürk başta olmak üzere gazeteciler Dinç Çoban, Necdet Saraç, sanatçı Yavuz Top ve eski Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile eski Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk kendisine seçilebilecek sırada yer bulamadı.

2. BÖLGE SONUÇLARI

İstanbul 2. bölgede de CHP’nin yolsuzluklarla mücadele eden ve sokakta çok sık gördüğü milletvekili Aykut Erdoğdu ilk sırayı aldı. Onu sırasıyla CHP’nin geçen dönem milletvekili olan ve Ankara’da Tekel işçilerine polisin yaptığı müdahalede yüzüne biber gazı sıkılan Çetin Soysal, genç iş kadını Didem Engin, kadın hakları ve çevreye olan duyarlılığı ile bilinen Melda Onur takip etti. Ergenekon davasında yargılanan Dursun Çiçek büyük sürpriz yaparak üçüncü sırada yer aldı. Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise geri sıralarda yer aldı. Gazeteci Çiğdem Anad, Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşı Seyfullah Beysülen ve Baykal ekibinden Mehmet Sevigen ise listeye giremedi.

3. BÖLGE SONUÇLARI

3.bölgede ise önseçimden ergenekon davasında tutuklanmak istenen savcı İlhan Cihaner açık ara birinci çıktı. Onu genç avukat Zeynel Emre takip ederken, gazeteci Eren Erdem, Erhan Bozan, Ali Şeker, milletvekili Süleyman Çelebi takip etti. Rıdvan Budak ve AKP’li eski milletvekili Feyzi İşbaşaran örgütten geçerli krediyi alamadı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153