banner171

CHP'den Cami ve Türbana Hakaret

Eskişehir’de CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin evsahipliğinde açılan ‘Ucube’ sergisinde, cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içeren çizimlere yer verildi. Belediye binasında bir hafta açık kalan sergi tepkiler üzerine toplatıldı.

CHP'den Cami ve Türbana Hakaret

Eskişehir’de, Kars’taki İnsanlık Heykeli’nin yıkılmasını protesto için CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin himayesinde açılan Ucube sergisinde cami ve tesettürlü kadınlara saygısızlık içeren çizimlere yer verildi.

Minareye heykel yerleştirildi
Kars’taki tartışmalı heykelin yapımcısı Heykeltıraş Mehmet Aksoy’a destek vermek amacıyla açılan sergide, camiyi ‘ucubeye’ benzeten ve tesettürlü bir kadının ağzının, kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim yer aldı. Belediye başkanlık makamının altında yer alan salondaki “Ucube-Ebucu” adlı resim sergisinin açılışı ise, Belediye Başkan Ahmet Ataç, heykeltıraş Mehmet Aksoy, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Ulusal Kanal’da program yapan mimar Oktay Ekinci tarafından yapıldı. Çok sayıda sanatçının 100 eseri görücüye çıktı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy ve CHP’li Başkan Ataç, sergiye eserleriyle katılan sanatçılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

‘Büyütecek bir şey yok’ savunması
Çeşitli olayların anlatıldığı ve bir hafta süreyle açık kalan sergideki iki resmin cami ve tesettürlü kadınlara hakaret içermesi dikkat çekti. Sergide, siyah zemin üzerine yapılan bir caminin iki minaresinin şerefeden sonraki bölümlerine karşılıklı olarak Kars’taki “ucube” heykeli yerleştirildi. Ayrıca, iki minare arasındaki mahyalara da büyük yazıyla beyaz bir renkle “ucube” yazıldı. Aynı zamanda, tesettürlü bir kadının ağzının ise kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim de sergide yer aldı. Gelen tepkilerin ardından sergideki resimler toplanırken, Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Büyütecek bir şey yok” demekle yetindi.

Hakaret sergisine tepki yağdı

TepebAŞI Belediye binasında açılan sergideki hakaret dolu resimlere tepki yağdı.

Eskişehir Diyanet Mensupları Derneği (EDİMDER )Başkanı Battal Günçay: Bunun adına ne sanat ne de protesto denilir. Değerlere, inançlara bir saygısızlık, hakaret var.

Diyanetsen il Başkanı İlhan Köroğlu: Kars’taki heykelin karşılığı olarak da neden cami figürü kullanıldı anlamadım.

Eskişehir Din Görevlileri Derneği Başkanı Mükremin Can: İslami bir simge ile o heykel protestosunun bağdaştırılmasını uygun bulmuyorum.

Eskişehir İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Murat Şavk: Sanat sanat olarak kalmalı. Dini değerlerimiz buna bulaştırılmamalı. Cami ve çarşafa saygısızlığı kabullenmeyiz.

Star



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153