banner171

CHP'nin ''Yüzer Viyadük'' projesi çalıntı çıktı!

CHP'nin ortaya attığı "Yüzer Viyadük" projesi çalıntı çıktı. .

CHP'nin ''Yüzer Viyadük'' projesi çalıntı çıktı!
Başbakan Erdoğan’ın Çılgın projesinin hemen ardından CHP ‘yüzer viyadük’ projesini ortaya attı ama o projeyi bakın kimden çaldılar?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün açıkladığı Kanalistanbul projesine karşılık Cumhuriyetçi Halk Partisi (CHP)'nin açıkladığı  'Yüzer Viyadük', Kent Bilimci ve Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'e ait. Merhum Alparslan Türkeş döneminde Milliyetçi Hareket Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Prof. Dr. Alp, 'Yüzer Viyadük'ü birçok defa anlattığı ve medyada yer aldığı halde, CHP'nin kendi projesi gibi açıklaması şaşkınlığa neden oldu.

PROJENİN DETAYLARI ALP'İN SİTESİNDE
Kent Bilimci ve Mimar Prof. Dr. Alp'in İstanbul ile ilgili birçok projesi var. 32 yıllık kent bilimci olan Alp, Yüzer Viyadük'ü 3. köprüye alternatif olarak sunuyor. Böylece, Atatürk Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasının 15 dakikaya düşeceğini belirtiyor. Vefik Alp, projesinin detaylarını temsili resimlerle birlikte web sitesinde anlatıyor.

3. KÖPRÜ YERİNE YÜZER VİYADÜK, KILIÇDAROĞLU'NUN SEÇİM BEYANNAMESİNDE
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve önceki gün Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısı ile duyurduğu Kanalistanbul Projesi'ne alternatif olarak öne sürdü. Kılıçdaroğlu, Prof. Dr. Alp'in yıllardır sunduğu ve basında birçok defa yer alan görmezden geldi.

Kılıçdaroğlu'nun seçim beyannamesinde 'Yüzer Viyadük'ü şöyle duyurdu: "İstanbul’un doğasını tehdit eden ve ulaşım sorununu çözümsüzlüğe  sürükleyecek 3. köprü projesinin yerine yüzer viyadük ve mevcut köprülerin yeniden inşası da dahil olmak üzere tüm alternatifleri değerlendirerek, yeşili katledilmekten, Kenti çölleşmekten  kurtaracağız."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153