banner171

Cizre’deki yangının detayları açıklandı

Cizre'de 9 kişinin öldüğü yangınla ilgili detaylar açıklandı. Binanın güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerce yakıldığı ve düzenlenen operasyonla 9 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi

Cizre’deki yangının detayları açıklandı
 Şırnak'ın Cizre ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen 'Şehit Jandarma Kıdemli Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu'nda 9 terörist etkisiz hale getirildi.
Bölgedeki güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensuplarının hücre evi olarak kullandıkları binadan güvenlik güçlerine açılan ateş sonucunda polis memuru Uğur Kutku şehit oldu. Güvenlik güçlerinin operasyon düzenledikleri 4 katlı binadan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çevredeki binalardan da roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açılmaya devam edildi. Binada sıkışan teröristler, kaçarken binayı ateşe verdi. Düzenlenen operasyonda bir güvenlik görevlisi yaralanırken, 9 terörist etkisiz hale getirildi. 

VALİLİK: BİNAYI PKK’LILAR ATEŞE VERDİ

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde yangın çıktığı belirtilen binayı PKK’lı teröristlerin ateşe verdiğini açıkladı.

Açıklamada, "İlimiz Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 22:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153