banner171

Ezidi başkan: Erdoğan bize yüreğini açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edilen Ezidi grubun başkanı El-Ezidi görüşmeyi değerlendirdi.

Ezidi başkan: Erdoğan bize yüreğini açtı
 Türkiye'yi ziyaret eden Ezidi grubun Başkanı Şeyh Cozel Hüseyin El-Ezidi, Erdoğan'ın kendilerini kabul ederek sorunlarını dinlemesinin çok önemli olduğunu belirterek, "Erdoğan bizi kabul ederek yüreğini açtı" değerlendirmesinde bulundu. 
TÜRKİYE ELİMİZDEN TUTTU

Türkiye'nin kendilerine kapılarını açmaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden El-Ezidi, şöyle konuştu: 

"Türkiye bizim elimizden tuttu, gönlünü ve kapılarını açtı. Cumhurbaşkanından en fakir vatandaşına kadar bizi ağırladınız ve hala da ağırlamaya devam ediyorsunuz. Herkes bizim misafirleri olduğumuzu ve bu süreç içinde de bizleri korumalarının vazifeleri olduğunu söylüyor."

El-Ezidi, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve dünya üzerinde önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, yurt dışına çıkma isteklerini Erdoğan'a ilettiklerini ve bu konuda yardım istediklerini belirtti. 

CUMHURBAŞKANI YARDIM SÖZÜ VERDİ

Türkiye'nin bu konuda çok daha etkin bir ülke olduğuna dikkati çeken El-Ezidi, "Biz de dedik ki, eğer gidebileceğimiz bir yol bulursanız ve bunu o devletlere siz iletirseniz, bizler için çok daha iyi olur. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda gitme fırsatı doğduğunda bizlere yardımcı olacağını söyledi” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2014, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153