banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü desteklemesini normal karşılayamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü desteklemesini normal karşılayamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü desteklemesini normal karşılayamayız
 Almanya’nın Türkiye’ye yönelik yanlış tavrılarına seçimlerden sonra son vermesi gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, Merkel hükümetine kırgın olduklarını söyledi.
Kurtuluş Tayiz

Kazakistan dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde Almanya ile yaşanılan gerginliği değerlendirdi. Türkiye’nin Alman halkıyla hiçbir sorununun olmadığına dikkat çeken Erdoğan, “Sorun, Almanya yönetimindeki yetkililerin yanlış tavırlarından kaynaklanıyor. Sadece hatalı tavırlar dolayısıyla, Alman yönetimine kırgınlığımız var. Dolayısıyla yanlış tavırlara son verilmesi lazım. Referandum döneminde neler yaptıklarını gördük. Saldırılar sürdürmeleri halinde, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak elbette onurumuzdan taviz veremeyiz” dedi.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ FAİZ AÇIKLAMASI - TIKLAYIN

SEÇİMLERİ BİZİ İLGİLENDİRMİYOR 

Seçim dönemi sonrasında ne gibi adımlar atılabileceğine yönelik bir soruya Erdoğan, “Evet, seçim dönemindeler. Ama seçimde şu kazanmış, bu kazanmış, bizi pek ilgilendirmiyor. Bu Almanya’nın kendi iç meselesidir. Almanya’nın şu anda teröre yataklık yapan bir ülke haline gelmesini normal karşılayamayız” ifadelerini kullandı.

Avrupa Diriliş dizisine reaksiyon gösteriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gazeteciler arasında espirili bir diyalogda geçti: 

- AB’nin 3 gündem maddesi var deniliyor: Recep Tayyip Erdoğan... 

- Yani Recep-Tayyip-Erdoğan...  

- Evet... Siz, “Erdoğan size ne yaptı?” dediniz. Sahi, siz ne yaptınız? Avrupa neye veya hangi diziye reaksiyon gösteriyor sizce? 

- Diriliş dizisine... (Gülüşmeler...) 

- Cevabınızı alsak? 

- (Gülerek) Bence yeterli... Her şeyi anlatmıyor mu?

S-400’lerin kaporası verildi

Erdoğan: Gerek Putin, gerek şahsım, bu konuda kararlıyız. Türkiye’nin bağımsız kararını kimsenin tartışmaya hakkı yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan almayı planladığı uzun menzilli hava savunma sistemi olan S-400’lerden vazgeçebileceğine ilişkin bazı dış kaynaklarda çıkan haberleri yalanladı. S-400’ler konusunda imzaların atıldığını belirten Erdoğan, “Bildiğim kadarıyla kaporayı da verdiler. Bundan sonraki süreç de zaten Rusya’dan bize aktarılacak kredi ile ilgili devam edecek bir süreçtir” dedi. 

TEDBİRLERİMİZİ ALIRIZ 

“Gerek Sayın Putin, gerekse şahsımın bu konuda kararlılığımız var” 
diyen Cumhurbaşkanı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin savunmasıyla ilgili bağımsızlık ilkelerini veya bağımsız kararını herhalde kimsenin tartışmaya hakkı yoktur. Biz kendi bağımsızlığımızla ilgili kararımızı kendimiz veririz; ülkemizi savunmak için koruma tedbirlerini de, güvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mükellefiz” ifadelerini kullandı. 

ABD'YE SİLAH ELEŞTİRİSİ

Batılı müttefiklerin yaptığı tekliflerin hem pahalı hem de teknoloji transferi yapmaya uygun olmadığına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize parayla vermedikleri silahları teröristlere dağıtıyorlar" dedi.

Beşşar Esad ile görüşme niyetim yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye rejiminin lideri Beşşar Esad ile görüştüğüne ilişkin sosyal medyada dolaşan bir takım dedikoduları yalanladı. Bu iddiaları birilerinin özel olarak dolaştırdığını ifade eden Erdoğan, “Ben Esad ile görüşmedim, görüşmeye de pek niyetim yok” şeklinde konuştu. 

SÜREÇ OLUMLU

Erdoğan, Suriye’de Rusya ile mutabık kalınan sürecin başarıyla işlediğini söyledi. Rusya ve İran ile bir ihtilafın söz konusu olmadığını açıklayan Erdoğan, “Astana sonrasında da aramızdaki sağlıklı görüşmeler bu şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Danıştay Başkanı söylemlerden rahatsız oldu

CHP ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör arasındaki polemiğe ilişkin değerlendirmesi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Danıştay Başkanımızın, Yargıtay Başkanımızın, ana muhalefetin söylemlerini yargıya, hukuka adeta müdahale gibi gördüklerini; bundan rahatsız olduklarını düşünüyorum. Muhtemelen bu sebepten dolayı, o yakışıksız söylemler karşısında, bunlara bir hukuk dersi verme noktasına gelmiş olmalılar” dedi.

Teröristleri savunuyor

“Kılıçdaroğlu’nun kalkıp da Zerrin Hanım’a hukuk dersi verecek hali yok” diyen Erdoğan, “Onların daha çok mürekkep yalaması lazım. Ama bunlar haddini bilmiyor. İşte yanında bir hukukçusu var. Görüyorsunuz, öldürülen teröristlerin hakkını savunuyor. Ne hakkı ya? Bunlar terörist. Bir tanesi de Kılıçdaroğlu’nun Artvin’de kendisine eylem hazırlığında olan terörist ya... Yahu teşekkür etmen lazım senin” diye konuştu. 

Soruşturmayı takdirle karşıladım

Silahlı İHA’ların sivilleri vurduğunu iddia eden CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nu eleştiren Erdoğan, “Sen kimden yanasın? Teröristten mi yanasın yoksa benim güvenlik güçlerimden mi? Bu konuda savcılarımızın soruşturma açmasını da takdirle karşılıyorum. Böyle bir durumda, ana muhalefetin başındaki zat, kalkıp o milletvekilini bizzat kendi uyarmalıydı, sen ne yapıyorsun, ne diyorsun diye” ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası ABD açıklama yaptı

 ABD Başkanı Trump ile görüşmesinde Arakan konusunu gündeme getirdiğini ifade eden Erdoğan, “Akabinde ABD Dışişleri Bakanı bu konuyla ilgili olumlu bir açıklama yaptı. Bu da konuyla ilgilenmeye başladıklarını gösteriyor” dedi. Erdoğan Trump ile görüşmesinde ayrıca iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiklerini ve bölgesel konuları ele aldıklarını belirtti.

Bana Arakan’daki felaketi aktardı

Eşi Emine Erdoğan ile beraberindeki heyetin Bangladeş’teki sığınmacı kampına yaptığı ziyarette ne gibi izlenimler edindiği yönündeki soruya Cumhurbaşkanı, “Orada gerçekten çok büyük bir felaket yaşandığını anlattı. Myanmar’ın lideri Suu Çii ile yaptığımız telefon görüşmesi, oldukça müspet bir görüşmeydi. Bangladeş bize yer tahisini yaptığı anda Kızılay’ımız, AFAD’ımız, onların Kızılay’ı ile süratle inşallah orada çadırları tesis edebiliriz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda da bununla ilgili bir oturum talebimiz var, o da kabul gördü” dedi.

'Adalet’ diyenler beni idam etmek istedi 

28 Şubat mağduriyetlerinin giderilmesi için medyaya önemli görev düştüğünü ifade eden Erdoğan, “14 yaşında bir çocuğun idama mahkum olması düşünülecek birşey değil. Benim de idama mahkum edilmem istendi ama son anda yırttım. O meşhur savcı vardı, Nuh Mete Yüksel. O FETÖ denilen ahlaksız takımı, o namussuzlar nelere imza atmadılar. Sadece onlar değil. Yani beni de oraya götürenlerin verdiklerini size kimliği hakkında bilgi versem şaşarsınız. Adalet diye isteyenlerin şu anda kimlikdaşları bunlar. Aynı kimliği taşıyanlar o kararları verdiler” dedi.

FETÖ ile mücadelede bir somut adım daha

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan lideri Nazarbayev ile görüşmesinde FETÖ ile mücadeleyi ele aldıklarını söyledi. Erdoğan, “FETÖ ile mücadelede, okulların kamulaştırıldığını söylediler. Biz dedik ki okullar kamulaştırılıyor ama öğretmenler halen onların takımından. ‘Bizim devletimiz tarafından kurulmuş olan Maarif Vakfı var, öğretmen ihtiyacınızı oradan karşılayın’ dedik. Bu önerimiz, kendilerini biraz rahatlattı, kabul ettiler. Böylece FETÖ ile mücadelede somut bir adım daha atılmış oldu” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2017, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153