banner171

Davutoğlu: Halep bombalandı, 70 bin sığınmacı geliyor

Davutoğlu: Halep bombalandı, 70 bin sığınmacı geliyor

Davutoğlu: Halep bombalandı, 70 bin sığınmacı geliyor
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Halep'e yapılan hava bombardımanı sonucu 70 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini açıkladı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'da Suriye Donörler konferansında konuştu. Davutoğlu, "Bu sabah 5'te Türkiye'den ayrıldım. Türkiye'nin sınırında 70 bin sığınmacı bekliyor. Bunun sebebi hava bombardımanı ve Halep'e yapılan saldırılar. Şu an benim kalbim ülkemin sınırında, yeni gelenleri nereye yerleştirmeliyiz, onu düşünüyorum. Bütün meslektaşlarıma sesleniyorum, sadece 2 buçuk milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Başbakanı olan biri olarak değil, insan olarak sesleniyorum. Suriye'de savaş suçu işletmeyenlere karşı omuz omuza olmalıyız." dedi.

İşte Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Türkiye en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Hepsine eğitim sağlamak istiyoruz. 250 binden fazla Suriyeli kamplarda, 3 katından daha fazlası şehirlerde. Türkiye'de Suriyeli sığınmacı olmayan şehir yok. Bunun sosyo-ekonomik güçlüklerini tahmin edersiniz. Sadece kamplarda olanlar için 10 milyar dolar harcadık, şehirlerde olanlar içinse 20 milyar dolara kadar çıkıyor.

"BİZ MÜLTECİLERİ EVSİZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Ben milletimizle gurur duyuyorum, hiç mülteci akınına isyan etmediler. Biz evlerimizi, okullarımızı açtık. Biz onları yalnız bırakmayacağız. Türkiye şu ana kadar çok büyük bir yardım yaptı. Ne olursa olsun Türkiye elindeki olan herşeyi paylaşacaktır ve biz mağdurlara yardım etmedik diye tarihe geçmeyeceğiz. Biz onları evsiz, gıdasız bırakmayacağız.

"SURİYE'DE SAVAŞ SUÇU İŞLEYENLERE KARŞI OMUZ OMUZA OLMALIYIZ"

Bu yüzyılda biz insanlar olarak sorumluyuz. Cenevre Görüşmeleri'nde yine bütün isteğimize rağmen gerçekleşmedi. Çünkü Cenevre'ye gittiğimizde hala bombardımanlar devam ediyordu. Esed rejimi ve DAEŞ'e karşı birlikte omuz omuza durmalıyız. Kim Madaya kuşatmasının mantığını anlatabilir? Suriye krizinin sebeplerine inmeliyiz. Bu sabah 5'te Türkiye'den ayrıldım. Türkiye'nin sınırında 70 bin sığınmacı bekliyor. Bunun sebebi hava bombardımanı ve Halep'e yapılan saldırılar. Şu an benim kalbim ülkemin sınırında, yeni gelenleri nereye yerleştirmeliyiz, onu düşünüyorum. Bütün meslektaşlarıma sesleniyorum, sadece 2 buçuk milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkenin Başbakanı olan biri olarak değil, insan olarak sesleniyorum. Suriye'de savaş suçu işletmeyenlere karşı omuz omuza olmalıyız.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153