banner171

Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron ile görüştü

İngiltere'nin başkenti Londra'ya çalışma ziyaretinde bulunan Davutoğlu, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi '10 Numara'da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi.

Davutoğlu, İngiltere Başbakanı Cameron ile görüştü
 İngiltere'nin başkenti Londra'ya çalışma ziyaretinde bulunan Davutoğlu, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi '10 Numara'da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi.
Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında "mükemmel bir işbirliğinin olduğunu" dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 yılında, 15 milyar dolara ulaştığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Görüşmelerimizin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini hızlandıracağından şüphem yok. Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde büyük bir risk var. Sadece Türkiye'ye karşı değil, Avrupa ve küresel topluma da karşı, özellikle de Suriye'den. Benim de katılacağım Suriye Bağış Konferansını düzenleyecek olmanızdan dolayı teşekkür ederim."

Türkiye'nin de mayıs ayında insani yardım konferansına ev sahipliği yapacağını söyleyen Davutoğlu, Cameron'ı konferansa davet etti.

Davutoğlu, "Önümüzde büyük zorluklar var ama fırsatlar da var. Bu yıl Kıbrıs sorununun sizin de garantör ülke olarak desteğinizle çözülmesini umuyoruz. AB ile ilişkilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. 2016'nın Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerinde yeni bir başlangıç olmasını umuyoruz. Bu anlamda sizin desteğiniz ve Avrupa konusundaki ortak vizyonumuz önemli olacaktır. Bir kez daha teşekkür ediyorum ve sizi mayıs ayında ülkemizde görmeyi umuyoruz."

İngiltere Başbakanı Cameron da, "iyi dostum, Türkiye Başbakanı'nı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

Kilis'teki patlama ve İstanbul'daki korkunç terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sunan Cameron, "IŞİD'le mücadele ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye'ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız" dedi.

EYLEM GERGİNLİĞİ

Öte yandan görüşmenin yapıldığı bina önünde PKK yandaşları eylem yaptı. Yaklaşık 150 kişilik grubun eylemi Başbakan Davutoğlu içeri girmeden protesto gösterileri başladı.

Çıkışta devam eden yoğun protestolar nedeniyle Davutoğlu'nun aracı başka bir kapıdan çıkarıldı. Davutoğlu ile birlikte görüşmeye giren bakanlar ise gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yaklaşık 30 dakikalık bir bekleme ile binadan çıkabildi.
Türk tarafı önlemlerin yetersizliği nedeniyle tepki gösterirken, İngiliz yetkililer özür dileyip üzüntülerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153