banner171

Davutoğlu: Sorumlular mutlaka cezalandırılacak

Davutoğlu: Sorumlular mutlaka cezalandırılacak

Davutoğlu: Sorumlular mutlaka cezalandırılacak
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile ortak basın açıklaması yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Alman mevkidaşı Merkel Berlin'de basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Merkel'in açıklamaları;

Mülteciler konusunda ağırlık eşit şekilde dağıtılmalıdır. Sığınmacı kaybı korkunç derecede.

Davutoğlu'nın açıklamaları:

Başbakan Ahmed Davutoğlu, konuşmasına terör saldırılarında yaşamlarını yitiren misafirlere taziyelerini sunarak başladı. Davutoğlu, konuşmasına Almanca olarak başladı.

''SORUMLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAK''

"Terör saldırısında kaybettiğimiz misafirlerimize taziyelerimi sunuyorum. Sorumluları mutlaka cezalandırılacak. Almanya ve diğer dostlarımızla teröre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte terörizmin üzerine gideceğiz. Geleceğimiz için..."

Almanya ilişkileri güçlü bir dönem geçiriyor. Ekonomi Bakanlarımız arasında pek çok ortaklık var, gelecek projelerimiz var. Dünya ve Avrupa şartları süratle değişiyor. Türkiyeve Almanya'nın bir olumlu gündemi var bir de risklere karşı ortak hareket gündemi var.

''İKİ ÜLKE TERÖRLE MÜCADELEDE OMUZ OMUZA''

Almanya ve Türkiye işbirliği çevre ekonomilere de katkı sağlıyor. Türkiye ve Almanya halkları en çok kaynaşmış iki ülkedir. Türkler ve Almanlar terör saldırıları ne kadar bu ilişkiyi bozmak isterse istesin bir arada yaşayacaklar, dostluk içerisinde olacaklar

Türkiye'nin AB'deki ilerleyişinde Almanya'nın liderliği için sayın Şansölye'ye teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye ve Almanya terörle mücadelede omuz omuzadır.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153