banner171

Davutoğlu ve Bahçeli helalleşmiş!

Dün gerçekleşen Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinde ikili arasında ilginç diyaloglar geçtiği ortaya çıktı.

Davutoğlu ve Bahçeli helalleşmiş!
 Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi dün gerçekleşen Davutoğlu- Bahçeli görüşmesinin perde arkasını yazdı. Selvi; iki liderin arasında geçenleri şöyle anlattı:
Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli arasındaki koalisyon görüşmeleri olumlu bir havada başlıyor.
CUMHURBAŞKANIMIZ AYRINTISI
Bahçeli, nazik bir şekilde karşıladığı Başbakan'a, “Sayın Cumhurbaşkanımız'dan aldığınız görevden dolayı sizi tebrik ederim" diyor. Burada “Cumhurbaşkanımız'dan" ibaresinin altını çizmek istiyorum.
Önce Başbakan kapsamlı bir değerlendirme yapıyor. Ardından bahçeli 10 dakikalık bir konuşma yapıyor.
Görüşmede bir de Türk siyasetinde alışık olmadığımız bir tablo yaşanıyor.
İki lider helalleşiyorlar

Başbakan,"Seçim öncesinde sizi incitecek sözler sarf etmiş olabiliriz. Biz hakkımızı helal ediyoruz, siz de helal edin" diyor.
Bahçeli, "Helal olsun" diye karşılık veriyor.
AK Parti heyeti CHP'ye kandil simidi ve çikolata ile gitmişti. MHP'ye ne götürdüler diye merak ettim araştırdım. Elleri boş gitmemişler. Gümüş tepsi içinde çikolata gitmiş. Bu arada elleri de boş dönmemişler. Bahçeli, Davutoğlu'na günün anısına bir çini tabak hediye etmiş.
Fıkra bile anlatılmış

Hatta Bahçeli bir de fıkra anlatıyor. Çukurova Bölgesi'nde yaygın olarak anlatılan, “Kadirli-Kozanlı" fıkrası. Osmaniyeli olan Bahçeli fıkrayı çok güzel anlatıyor.
Kadirlililerin Kozanlılara, Kozanlıların Kadirlililere uyarlayarak anlattığı fıkra şöyle: “Kozanlı ile yılanı bir torbaya koymuşlar. Kozanlı 'Yılan beni sokacak' diye bağırmış. Yılanı torbadan çıkarmışlar. Yerine Kadirliliyi koymuşlar. Kozanlı yine bağırmış, “Yılana kurban olayım, Kadirlili yılanı sokacak' diye bağırmış"

Bahçeli bu fıkrayı Başbakan'ın etnik çatışmalar hakkında yaptığı analiz üzerine anlatıyor. Davutoğlu, etnik çatışmaları anlatırken, “Aynı etnik grup arasında da çatışmalar var" deyince Bahçeli yukarıdaki fıkrayı anlatıyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153