banner171

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Bu sözleri Tunceli'de söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında 'Seyit Rıza teröristtir' diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye cevap verdi: 'Git bunları Tunceli'de söyle!'

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Bu sözleri Tunceli'de söyledi
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti grup toplantısında partililere seslendi. Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Dersim isyanı ile ilgili konuşmasına tepki gösterdi.
Bahçeli, grup konuşmasında, "Dersim tartışması bize göre, bu sayfa bir daha açılmamak kaydıyla ilelebet kapanmıştır. Bundan sonra Davutoğlu, ilk fırsatta Tunceli'nin ismini Dersim olarak değiştirecek kendi ismini de Ahmet Rıza olarak değiştirebilecektir." demişti.

"GİT BUNLARI TUNCELİ'DE SÖYLE"

Davutoğlu, Bahçeli'nin ihanet kelimesini çok kolay kullandığını söyleyerek, MHP Liderine, "Cesaretin varsa git bunları Tunceli'de söyle" diye seslendi.

"Kendisine hatırlatmıştım. Dersim'de suçlu suçsuz değerlendirilir. 13 Bin kişinin öldürüldüğü her tür silahın kullanıldığı bir vaka varsa ve ondan çok değil 5 sene sonra aynı devlet zihniyeti eğer Bahçeli'nin lideri rahmetli Türkeş, önemli kişilere tabutluklara koymuşsa Kazım Öçal aynen bugün Bahçeli'nin kullandığı tavrı söylemişse hangi zihniyete sahip çıkıyorsunuz? Tek parti dönemine sahip çıkmak size mi kaldı? Tunceli Türkiye'nin bir vilayeti mi şüphesiz evet. Siz bütün Türkiye'ye hitap ediyor musunuz? Cesaretiniz varsa gidin bunu Tunceli'de söyleyin ve dönün o halka deyin ki o öldürülen 13 bin kişi vatan haini idi deyin onların torunlarının yüzlerine bakarak söyleyin bakalım oraya girebilecek misiniz? Ben 10 yıl sonra da orada olacağım."

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2014, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153