banner171

Demirtaş konuşuyor Türkiye karışıyor

Ağzını her açtığında, Türk ve Kürt halkının kardeşliğini dinamitleyen HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın Suruç katliamı sonrasında yaptığı açıklamalar tepki çekmeye devam ediyor.

Demirtaş konuşuyor Türkiye karışıyor
 Ağzını her açtığında, Türk ve Kürt halkının kardeşliğini dinamitleyen HDP Genel Başkanı Demirtaş’ın Suruç katliamı sonrasında yaptığı açıklamalar tepki çekmeye devam ediyor. Bazı medya kuruluşları ve dış mihrakların sevimli maskotuna dönüşen Demirtaş’ın sürdürdüğü kin ve nefret dili, 6-8 Ekim’de 50’den fazla kişinin öldürülmesine yol açmıştı. Suruç’ta yaptığı “silahlanma” anlamına gelecek çağrının ardından, iki polis uyurken şehid edildi. İstanbul, Diyarbakır, Adana, Mersin, Tarsus ve daha pek çok şehirde çok sayıda silahlı eylem yapıldı. 2 asker, 3 polis olmak üzere 8 kişi hayatını kaybetti.
Suruç'ta meydana gelen terör saldırısında da yangına körükle giden HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Her an başka saldırılar olabilir" şeklindeki iddiası tepkilere yol açtı.

32 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından, hadisenin meydana geldiği Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine giden Demirtaş'ın burada yaptığı konuşma "tahrik" olarak değerlendirildi. PKK liderlerinden Cemil Bayık'ın, "Tüm halkımız silah almalı, bu temelde kendini eğitmeli ve örgütlenmeli" çağrısının ardından, Demirtaş'tan da benzer bir açıklama gelmişti.

PKK medyası Fırat Haber Ajansı'nın "Demirtaş silahlanma çağrısı yaptı" başlığıyla duyurduğu haberde de belirtildiği üzere, Demirtaş'ın, HDP'liler ve bölge halkına "kendinizi koruyun" diyerek iç savaşa neden olabilecek silahlanma çağrısı yaptığı iddia edildi.

IŞİD'i Türkiye ile özdeşleştirmeye çabalıyor

"Şimdi yine etrafımıza bir zulüm kalesi örmeye çalışıyorlar. Bu topraklar bir tek kimliğin malı mülkü değildir. Bunlarda zerre kadar duygu kalmamış. Her an başka saldırılar olabilir. Bu halkın derdine çare bulmamız lazım" diyen HDP lideri, "Bu tekçilik anlayışı siyasette hâkimdir" diyerek, Ankara'yı İŞİD'e benzetmeye kalkıştı.

Her fırsatta Türkiye'yi İŞİD ile özdeşleştirmeye çalışan Demirtaş, "IŞİD üzülsün, IŞİD Türkiye'den korksun istemiyor. IŞİD'i besleyen zihniyet budur işte" sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

Demirtaş, Kıbrıs ziyareti sırasında "Terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri, ben de şahsım olarak milletim adına lanetliyorum, kınıyorum. Uçağa bindiğimiz anda terör eyleminin haberini aldık. Şu anda, bakan arkadaşlarımız Şanlıurfa'ya hareket ettiler, belki de oraya ulaşmış vaziyetteler. Sayın Başbakanımız aynı şekilde süreci Ankara'dan takip ediyor, bizler de ayrıca takibe devam edeceğiz" şeklinde açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, bu açıklamadan bir gün sonra bile başsağlığı dilememekle suçlayarak, Kürt halkını kışkırtmayı sürdürdü.

Demirtaş bunu hep yapıyor

6 Ekim 2014'de HDP'nin twitter hesabından yapılan açıklamada, "Şu anda toplantı halinde olan HDP, MYK'dan halklarımıza acil çağrı: Kobani'de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarını ve AKP iktidarının Kobane'ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz" denilmişti. Çağrı sonrasında HDP ve PKK'lılar sokaklara dökülerek, 50'den fazla kişiyi öldürmüştü. PKK liderlerinden Murat Karayılan, cinayet ve talanları "büyük başkaldırı" olarak nitelemiş, hadiselerin sorumlusu HDP lideri Selahattin Demirtaş ise "çağrımızın arkasındayız" diyerek tahriklerini sürdürmüştü.

Demritaş: "Dağa çıkacaktım…"

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'ya verdiği mülakatta "Dağa gitme konusunda çok bocaladım. Gitmemem de tamamen tesadüf. Tam gidecektim ki, bizi dağa götürecek kuryeler yakalandığı için gidemedim" itirafında bulunan Demirtaş'ın kardeşi Nurettin Demirtaş ise hâlen Kandil'de bulunuyor.
Selahattin Demirtaş, 2007'de DTP Genel Başkanlığı yapan ve halen PKK'nın dağ kadrosu içinde yer alan ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın, IŞİD'e karşı insanlık onurunu koruduğunu iddia ediyor.

"Yol ve baraj yapımları durmalı"

Terör Örgütü KCK'nın "Gerillamız, siyasi soykırım operasyonlarına karşı da misillemede bulunacaktır" şeklindeki açıklamaları sorulan Demirtaş, "KCK'nin yaptığı açıklamadan biz şunu anladık. Tümüyle ateşkesin bitmesi durumundan söz etmiyorlar bu açıklamada. Fakat ateşkes karşılıklı olmalıdır. İhlal eden askerî baraj, yol yapımları durması gerektiği, durmazsa misilleme yapacağız diye okuduk biz" diyor.

Seçim öncesi tehdit

7 Haziran seçimleri öncesinde de tehdit edici açıklamalar yapan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP baraj altında kalacak olsa, Ahmet Davutoğlu gidecek en başta. HDP olmazsa Başbakan, hükümet, parlamento diye bir şey ortada kalmayacak. Bu kadar ciddi kriz ve tehditle karşı karşıyayız" diyerek sürdürmüştü tehditlerini.

DAVUTOĞLU: "DEMİRTAŞ SON DERECE PROVAKATİF…"

Demirtaş'ın açıklamalarına sert tepki gösterenlerden biri de, Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışmaya ilişkin iddiaları konusunda, ''Sayın Demirtaş yalan söylüyor. Gerçekleri saptırıyor. Son derece provakatif. Doğubayazıt'ın Kule mezrasında benzer bir çalışma yapılmış. O bölgedeki vatandaşlarımız baskı altına alınmak istenmiştir. Demirtaş bölgede uygulamak istedikleri baskıyı örtbas etmeye çalışıyor. Demirtaş karar versin. Meşru bir partinin genel başkanı mı? Yoksa bir terör savunucusu mu?'' dedi.

"Ermeni soykırımını kabul ediyoruz"

Her fırsatta milletvekili olduğu ve maaş aldığı ülkeyi suçlayan Demirtaş, toplumsal kamplaşmayı artırıcı cümleler kurmaktan kaçınmıyor. Kendisi ve partisine her şartta destek sunan Doğan Medyası'na konuşan Demirtaş, "Biz hiç tereddüt etmeden Ermeni soykırımının gerçekleştiğini kabul ediyoruz" demişti.

Kürtlerinde Ermenileri soykırıma tabi tuttuğunu iddia eden HDP lideri Demirtaş'ın, "Kürtlerin de herkesin de rolü olmuştur bu soykırımda" demesi tepkilere neden olmuştu.

Demirtaş konuştu polisler infaz edildi

Demirtaş'ın Suruç saldırısı için söylediği "Ceylanpınar'da IŞİD'e yardım ediliyor" açıklamasından sonra Ceylanpınar'da iki polisin memurunun evlerinde uyurken şehid edilmesi dikkatlerin bir kez daha Demirtaş'a çevrilmesine neden oldu.
PKK'nın Ceylanpınar'da görev yapan iki polis memurunu IŞİD'e destek verdikleri için "Suruç'un intikamı" olarak kendisinin infaz ettiğini duyurmasının ardından HDP'li yöneticilerin cinayete karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

PKK'ya terörist diyemedi

Suruç'taki intihar saldırısında öldürülen Ferdane ve Nartan Kılıç için Bursa'da düzenlenen cenaze törenine katılan Demirtaş, 'PKK'nın misilleme olarak öldürdüğü iki polis ve Adıyaman'da öldürülen askerin ailelerin acılarını paylaşıyorum' dedi. IŞİD'in için terör örgütü ifadesini kullanan Demirtaş, PKK için aynı ifadeleri kullanmadı.

Yeni Söz gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153