banner171

Demirtaş: MHP'ye hayırlı olsun!

HDP lideri Demirtaş seçim sonrası yaptığı açıklamada "Baykal'a 50 oy verdik, sonuç MHP'ye hayırlı olsun" diye konuştu.

Demirtaş: MHP'ye hayırlı olsun!
 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İsmet Yılmaz'ın  Meclis Başkanı seçilmesine tepki gösterdi. Muhalefetin seçimleri kazanmasını istediklerini; ancak MHP'nin başkanlığı AK Parti'ye armağan ettiğini iddia eden Demirtaş, olası bir AK Parti-MHP koalisyonunun ülkeyi seçime götüreceğini ileri sürdü.
Demirtaş, TBMM Genel Kurulu'nun çıkışında gazetecilerin, Milli Savunma  Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz'ın Türkiye Büyük Millet  Meclisinin 26'ncı Başkanlığına seçilmesine ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Sonucun hayırlı olması temennisinde bulunan Demirtaş, şunları söyledi: 

BAŞKAN MUHALEFETTEN ÇIKSIN DİYE GAYRET GÖSTERDİK
 
"Seçilen Meclis Başkanı, bütün parlamentonun, milletvekillerinin  başkanıdır. Sonuçta burada bir uzlaşma içerisinde parlamento başkanı seçilsin diye bir gayret gösterdik, olmadı. Bir tek partinin oylarıyla seçilmiş bir başkan  oldu bir kez daha. Keşke muhalefet başarabilseydi bunu. Fakat MHP, Meclis  Başkanlık koltuğunu, AKP'ye armağan etmiş oldu. MHP'ye hayırlı olsun diyorum daha  çok. MHP'nin açık desteğiyle seçilmiştir AKP'nin adayı. Biz CHP'nin adayı  seçilebilsin diye 50 oy verdik. 50 arkadaşımızın oy verdiği zaten anlaşılıyor.  MHP oy vermiş olsaydı Deniz Baykal bugün Meclis Başkanı seçilirdi. Dolayısıyla MHP'nin AKP adayını seçtirdiği net bir şekilde artık ortaya çıkmıştır." 

AKP-MHP KOALİSYONU ERKEN SEÇİME GÖTÜRÜR
 
Yılmaz'a yeni görevinde başarılar dileyen Demirtaş, bir gazetecinin, "Bu koalisyona yönelik bir işaret midir" sorusuna, "Mümkündür, o da olabilir. O da olursa sorun değil, meşrudur. AKP-MHP koalisyonu da kurulabilir. O da  kurulursa muhalefet görevimizi sürdürürüz" cevabını verdi. Demirtaş, "Taşların yerine oturması için yeni bir seçim gerekiyor. koalisyon kurulabilir ama asla uzun ömürlü olmaz. AK Parti ve MHP koalisyonu bir savaş koalisyonu olur" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153