banner171

Erdoğan Bahçeli'yi ihanetle suçladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili sözlerini kınadı

Erdoğan Bahçeli'yi ihanetle suçladı

Bunun bir 'ihanet' olduğunu savunan Erdoğan, "Çok çirkin bir şey. Yani Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli ile mi uğraşacak? Burada Bahçeli'nin kendisini çek etmesi lazım." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP genel başkan yardımcılarına ait uygunsuz görüntülerin internete düşmesinden sonra Devlet Bahçeli'nin yaptığı 'okyanus ötesi' çıkışına sert tepki gösterdi.

Başbakan  Erdoğan'la Balıkesir ve Yalova mitinginden İstanbul'a dönerken helikopterde gazetecilere konuştu. Zaman'dan Mustafa Ünal, Başbakan 'ın sözlerini aktardı.

İHANET DERECESİNDE

"Bahçeli'nin, Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili sözleri ihanet derecesinde, kınıyorum" diyen Başbakan , MHP liderinin kullandığı ifadelerin çok çirkin ve büyük ayıp olduğunu söyledi. Bahçeli'ye kendisini çek etmesini öneren Başbakan  Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yani Hocaefendi işi gücü bırakmış da Bahçeli'yle mi uğraşacak? Bir defa onun bulunduğu makam böyle bir şeye müsaade etmez. Ben inanıyorum ki aklıselim sahibi ülkücü kardeşlerim de bunun bu yaptıklarından ciddi manada rahatsızlar. Böyle bir yaklaşım olmaz.".

YALOVA'DA YÜZDE 60 OY HEDEFİ

Mitinglerde gördüğü ilgiden oldukça memnundu. "Meydanlar önceki seçimlere ve referanduma göre daha iyi. Balıkesir ve Yalova'da cadde ve sokakların ilgisi muhteşemdi. Bu tablo yorgunluğumuzu alıyor" değerlendirmesini yaptı. Yalova'da yüzde 60 oyla, iki milletvekilini de almayı hedeflediklerini belirtti.

E-KİTAP PROJESİ

Bütün mitinglerde dile getirdiği 'e-kitap' projesi hakkında bilgi veren Başbakan , "Eğitimde devrim yapacağız, kara tahtalar kalkacak, elektronik kitap uygulamasına geçeceğiz." sözlerini tekrarladı. Bu projenin aşamalı şekilde uygulamaya konulacağını bildirirken, "Şu an sadece ABD ve Japonya'da uygulanıyor. İhaleyi yaptıktan sonra biz de en kısa sürede geçeceğiz." dedi.

YÜZÜ KIZARMIYOR

Söz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıldığında sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun, yüzü kızarmadan çok kolay yalan söylediğini savunan Erdoğan, anamuhalefet liderinin 'sol' için de umut olmaktan çıktığını iddia etti. Rakip olarak Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında tercih yapmaktan kaçınan AK Parti lideri, "CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu bir umut olarak partinin başına geçmişti. Gün geçtikçe umut olmaktan çıktığı görülüyor." görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu'nun doğru konuşmadığını vurgularken şunları söyledi: "Yalanları fazla. Yüzü hiç kızarmıyor. İftira atıyor. Sürekli bizimle ilgili yolsuzluklardan söz ediyor. Bir tanesinin belgesi yok. Ortada bir tane belge yok. Sadece atıyor. 'Ya tutarsa' diye..."

İSTİHBARAT BİRİMLERİ ÖSYM'YE ATILAN e-MAİLİ ARAŞTIRIYOR

Bu çerçevede Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın yeğeni için ÖSYM Başkanı'na gönderdiği e-mail iddialarını yorumlayan Erdoğan, "Herkesle ilgili böyle bir oyun yapılabilir, e-mail atılabilir. İstihbarat birimleri şu anda araştırıyor. Gerçek ortaya çıkınca açıklayacağız." bilgisini verdi. Erdoğan, internet dünyasının namuslu insanları montajlarla perişan edebileceğine dikkat çekti. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın görüntüleri internete düştüğünde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a talimat verdiğini anlatan Başbakan , Türkiye İletişim Başkanlığı'nın (TİB) MHP'lilerle ilgili görüntülere de anında müdahale ettiğini hatırlattı.

BİZ KENDİMİZE BAKIYORUZ

Erdoğan, "MHP barajı aşabilir mi?" sorusuna, "O benim sorunum değil. 12 Haziran akşamı göreceğiz. Anketlerde barajın hemen üstünde de görünüyor, baraj altında da... Biz kendimize bakıyoruz." cevabını verdi. 

SİYASETİN GENLERİNDE VAR

Seçim meydanlarında siyasetin gerginleştiği yönündeki yorumları ise şöyle değerlendirdi: "Siyasetin genlerinde bu var. Ben hiçbir zaman yumuşak yapıldığını görmedim. Süleyman Demirel, yakın arkadaşı Turgut Özal'a neler yaptı, neler söyledi, 'Çankaya'dan indireceğim' dedi."


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153