banner171

Erdoğan büyük sürpriz yapacak!

Başbakan Erdoğan değişim rüzgarlarının ilk sinyalleri verdi

Erdoğan büyük sürpriz yapacak!
DEĞİŞİM RÜZGARI AK PARTİ'DE KİMLERİ GÖTÜRECEK?

Başbakan Erdoğan'ın gruptaki sözleri direk vekillere yönelikti. Aday gösterilmeyecek vekiller küsmesin darılmasın diyen Başbakan Erdoğanaslında ‘geniş çaplı bir değişimin ve yenilenmenin sinyallerini' verdi.

AK Parti bu seçime hiç olmadığı kadar sıkı ve ince eleyerek hazırlanıyor. Bütün illerde yapılan anketle mevcut vekiller vatandaşa soruldu yeni aday adayları için geniş katılımlı temayül yoklamaları yapıldı. Şimdi sırada komisyonlar var. 12 komisyon adaylarla tek tek mülakat yapacak. Ama bunlarda yetmeyecek.

Adaylar son olarak Başbakan Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu 9 kişilik üst komisyon tarafından değerlendirilecek. Yani Başbakan Erdoğan her adayı tek tek mercekten geçirecek.

300 küsür vekilin yanı sıra aday adaylığı için başvuran 5.559 kişi, vekillik için yarışacak. Bunlardan sadece 550'si aday olabilecek, içlerinden 350-400'ü ancak Meclis'e girmeye hak kazanacak. Meclis'te yer alacak isimlerin büyük bir bölümü ise yeni isimlerden oluşacak.

Şuanda vekil koltuğunda oturan 333 AK Partili'den 200'e yakını liste dışında kalacak. Partide büyük bir rotasyona hazırlanan Başbakan yeni dönemde yepyeni bir Ak Parti oluşturacak.

Sadece vekiller değil parti yönetimi ve kabinede de taşlar yerinden oynayacak. Bakanlar kurulunun yarı yarıya yenileneceğini söylemek yanlış olmaz. Şuan kabinenin en güçlü ismi olarak görülen 5-6 isimden bile kabine dışında kalacak isimler var. Hatta bir adım ileriye gidip bu isimlerden bazılarının parti yönetimine bile girmesi büyük sürpriz olacak.

MKYK ve MYK'da bu yenilenmeden nasibini alacak elbet. MKYK'nın yüzde elliden fazlasının değişeceğini öngörmekle beraber yine MYK'da da hatırı sayılır bir yenilenme olacak. 12 genel başkan yardımcısından 6 ya da 7 sinin yönetimde yer almayacağını düşünüyorum.

AK Parti'de vekillik heyecanı 11 Nisan'a kadar devam edecek. Vekiller ve vekil adayları seçilebilecek bir yerde listeye girme savaşı verirken parti yönetimindeki isimler ise yerlerini korumaya çalışacak. Partinin önemli isimleri bile kendileri ve çevresindeki isimler hakkında öngörüde bulunamıyor. Bu kez Başbakan Erdoğan dışında hiç kimse neyin ne olacağını bilemiyor/kestiremiyor.

Parti'deki herkes Başbakan'ın hiç umulmadık sürprizler yapabileceğinden bahsediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153