banner171

Erdoğan: CHP Milli Şefini Değiştirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitingleri kapsamında Afyonkarahisar'da MHP ve CHP'ye sert eleştiride bulundu.

Erdoğan: CHP Milli Şefini Değiştirdi

Bizim dedelerimiz büyük destanlar yazdılar. Kurşun bulamadılar, yol bulamadılar ama ellerine kazma kürek alıp dirgen alıp bu destanı tarihe kazıdılar. Bugün biz ne yapıyoruz biliyor musunuz, zaferden 80 yıl sonra 2002 yılından itibaren kendi yerli savunma sanayimizi güçlendirmeye başladık.

2002'de 247 milyon dolardı biz bunu 2010 yılında 1 milyar dolara çıkardık. MKE'nin ihracatı 2 milyon dolardı bu 2010 yılında 33 milyon dolara yükseldi. Malezya, Suudi ARabistan, Hollanda ve Güney Kore'ye savunma sanayii ihracatı başladı.

Milli piyade tüfeğinin tüm adımlarını attık, yüzde yüz yerli milli tankın üretimine başlıyoruz. Anka isimli 24 saat havada kalan insansız hava aracının uçuşlarını başlattık. Ben size hayallerimizi değil yaptıklarımızı anlatıyorum. Dünyada ABD ve İsrail'den sonra insansız hava aracını üreten 3. ülke olduk.

İlk Türk helikopterin yazılımını, her şeyini yaptık ve 2013 yılında uçuruyoruz. Göktürk uydumuzu Türk mühendislerce ürettik. Bak nerelerden nereye geldik. Topu mermisi olmayan bir millet küllerinden ayağa kalkarak bak nereye geldi. Ama bu kimlere nasip oldu, hamdolsun bize nasip oldu. Siz istikrar sürsün Türkiye büyüsün dedikçe biz bu yolda mücadeleye devam edeceğiz.

Sizi makam için değil ortak yürüyüşümüz için seviyoruz. Ne olacak işte görüyorsunuz ana muhalefetimizin lideri çıkıp bizim kutsal değerlerimize laf ediyor. Ya madem Alevisin Hacı Bektaş Veli'yi hiç okumadın mı? Ama onlar bizim kadar onu tanımazlar. Onlar ne derlerse desinler biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bizim aldığımız edep dersine buna izin vermez.

Yıl 1991, merhum Özal'a en büyük hakaretleri yaparak iktidara gelmek için seçime hazırlanıyorlardı. Ne diyordu ben iki anahtar vereceğim diyordu. Bizim jenerasyon hatırlar. Askerliği azaltacağım, emekliliği kısaltacağım dedi. Zaten kısaltacam dedi milletin anasını ağlattı. Dünyada 65 yaşında emeklilik varken bu adam 40 yaşında emeklilik getirerek ülkeyi mahfetti. 20 yıl öncesinden bahsediyorum 1991. O vaatler birilerinin bugünkü vaatlerine benziyor mu? Aynı vaatler değil mi? Neden acaba? Bu benzerlik nereden geliyor acaba? Çünkü bu zaat CHP'ye akıldanelik yapıyor ve Silivri'dekileri oraya transfere aracılık yapıyor. CHP milli şefini değitirmiş durumda.

Afyonkarahisar'ın güzel bir sözü var, neydi o; 'Akşamdan yedim güllaç, sabahtan senin de benim de karnım aç' olay bu. Bunlar nol keseden dağıttılar arkasından borç, faiz. Kaşıkla verdiğini kepçeyle aldılar. 5 kuruşluk fener iki gün yanar.

CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu'na bir Afyonkarahisar sözü daha hatırlatayım: Gölgede duranın gölgesi olmaz..Sayın Kılıçdaroğlu sen kendine başka bir hoca bul.

Biraz türban, biraz Kck, bolca Ergenekon biraz da emek. Afyon salatasında bile bu kadar çeşit yok. Bu insanın midesine oturur, ülser yapar ülser.. CHP'de kaset mağduru genel başkan gitti. Şimdi de MHP'de kaset skandalı var. Onlar en başından itibaren öz eleştiri yapmak yerine Ak Parti'yi suçladı. Yargı ve yürütme görevini yapıyorlar mı? Yine Ak Parti'yi suçluyorlar; Haddiniz bilin. 

Ak Parti sizin kirli işlerinizin takipçisi olmanın meraklısı değil. Yüzleri kızaracağı yerde AK Parti'ye çamur atıyorlar. Bahçeli gökkubbeyi başımıza yıkacakmış. Ya güler misin ağlar mısın, sende o mecal var mı, sen önce yönettiğin kadroya hakim ol. Bu tür olayların liderlerle ilgili olmaması lazım. Görüntüler ortaya çıktığında da lidere düşen bu kişileri tasfiye etmesidir.

Ya neymiş, gayrimeşru işin özeli olur mu?

Bakıyorum kadın dernekleri de bunlara sahip çıkıyorlar. Düzce'de söyledim, Akif der ki;

Şark’a bakmaz, Garb’ı bilmez, görgüden yok vâyesi.

Bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz bütün sermayesi…

Yargı bu işi takip edecek orası başka da sen kendi çevrene bak.Sen kasetler aracılığıyla genel başkanlık yapacaksın sonrada kasetlerle ilgili Ak Parti'yi suçlayacaksın.

Eğitimde engel tanımıyoruz. Sosyal güvencen yoksa şu anda erkek öğrenciye 30 lira kız öğrenciye 35 lira veriyoruz. Orta öğretimde erkeğe 45 kıza 55 lira veriyoruz. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan ailelere de 150 lira maaş veriyoruz. Eğer vede özürlü varsa asgari ücret ödüyoruz. 2 çocuk varsa ikisine de ödüyoruz. Bunları yapan Ak Parti iktidarı.

Daha onurlu bir gençlik daha onurlu bir Türkiye Fatih projesiyle olacak.

90'larda SSK'nın başında kim vardı biliyorsunuz.. 8 yıl devamlı battı.. Baktıki bu iş olmuyor 92'de Ecevit'e gitti benim vekil yap dedi ama Ecevit bunu veto etti. Şimdi Ecevit'in hanımını yanına alarak oy toplamaya çalışıyor, yemezler Kılıçdaroğlu...

Afyon'da vekil sayısı 7'den 5'e düştü ama ben inanıyorum ki Afyon'da 5'te 5 yapacağız.

CHP'nin hiç bir zaman insana değer verme gibi bir derdi olmadı. Ben İstanbul Belediye başkanlığı döneminde çöp dağları devraldım. 2.5 milyar dolar borcu vardı. Biz İstanbul'u tertemiz yaptık. 1 milyon 200 bin eve doğalgaz getirmişken ben Pınarhisar'a gittim. Banyo yapmak zorlaşmıştı. Biz Istranca dağlarından İstanbul'a su getirdik.

CHP'nin sözde profesör adayı tutmuş 'Her canlı ölümü tadacaktır' sözlerini 'çirkin söz' diyor. Profesör olmuşsun ama arif olamamışsın.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153