banner171

Erdoğan Gandi'yi soru yağmuruna tuttu

Başakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince hazırlanan Balıkesir mitinginde konuştu.

Erdoğan Gandi'yi soru yağmuruna tuttu

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin ÖSYM'ye yönelik eleştirilerine belgeyle yanıt verdi. 1998 yılında hazırlanmış Kılıçdaroğlu imzalı bir belgeyi gösteren Başbakan  Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Bu yöntemle SSK'ya kaç kişi atadınız. Kuruma alınanların sizinle, eşinizle akrabalıkları var mı?" diye sordu.

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'ye "Bunların zihniyeti geri" ifadeleriyle tepki gösterdi. 

Erdoğan, ÖSYM'deki yolsuzluklarla ilgili yazan köşe yazarlarına da "yazıklar olsun" sözleriyle seslendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisince hazırlanan Balıkesir mitinginde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını satırbaşları şöyle...

MUHALEFETİ GERİCİLİKLE SUÇLADI 

Bu CHP, MHP zihniyeti, bunlar gerici. Dünya teknoloji kullanıyor, bizde yok. Bizde bilişim teknolojisi sınıfı yoktu. Süratle her okula bilgisayar kullandık. Bunlar çıraklık kalfalık döneminin adımlarıydı. Ustalık döneminin adımlarını atıyoruz şimdi. Kara tahtaları kaldırıyor, akıllı tahtalara geçiyoruz. İnternet ağıyla dünyaya bağlanacağız. Bu projenin adı "Fatih Projesi". Her öğrencimize elektronik kitap vereceğiz. Bunu ücretsiz vereceğiz. Bütün müfredat buna girilmiş olacak. 

GANDİ'DEN BU SORULARIN YANITINI İSTEDİ

Bir belge göstereceğim. Bu belgede "ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, 1998 yılından sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği, sözkonusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir" deniliyor.

Belge bu, tarih 14.07.1998. Olur imzası Kemal Kılıçdaroğlu. Ben soruyorum. Nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor. Yeterli başvuru alınamıyor. Bu sözkonusu pozisyonlar neler. O pozisyonlara başvuranlar kimler. Esas soruya geliyorum. Kılıçdaroğlu, SSK'ya bu şekilde kimleri atadınız. O atananlar kimler. Sizinle bir akrabalıkları var mı? Soyadları sizin eski soyadınızla, eşinizin eski soyadıyla aynı olan kaç kişi bu şekilde işe alındı. Dürüstsünüz ya, mertsiniz ya, Gandisiniz ya bu sorulara cevap verin. Bunları Meclis'te de biz yüzüne vurduk, ama cevap alamadık.

YGS YANITI

CHP, BDP, Ergenekon, o bir kısım medya aynı hizaya geçtiler. Son zamanlarda YGS sınavları üzerinden bir kampanya yürütülüyor. Bu kampanyayı kim yürütüyor. CHP başı çekiyor. Ardından MHP geliyor. Onun ardından diğer bazı muhalefet partileri var. Bitmedi, bu sistemli kampanyanın içinde bir de bunların yandaş ve candaş medyası var. Onlar da hergün manşetleriyle, köşe yazılarıyla bu değirmene su taşıyor. Amaç ne? YGS ye giren 1 milyon 700 bin genç kardeşimizin zihnini bulandırmak, oy devşirmek. Bu gençler 2 yıl sabah akşam ders çalışıp, üniversiteye hazırlandılar. Üniversitede bir bölüm kazanmak için gayret sarfettiler. ardından birileri çıktı şifre yoluyla kopya çekildiğini ortaya attı.

ŞİFRE ALTINDA ŞİFRE

Şifre iddiasının altında başka bir şifre var. AK Parti'ye karşı bir karalama kampanyası. Şifre bu. O kadar pervasız, acımasız, gözlerini rant bürümüş ki, AK Parti'ye karşı başlattıkları kampanyada, 1 milyon 700 bin gencin umutlarını söndürmekten çekinmedi. AK Partiyle işiniz varsa bizimle çözün, pis işlerinize gençleri bulaştırmayın. İstismar yapmayın. YGS ile iddialar hakkında takipsizlik kararı verildi. Kopya hadisesi olmadığı ortaya kondu. Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye, yandaş medyalarına soruyorum, yüzünüz kızardı mı? Utandınız mı? Hiç beklemeyin, bunların yüzü kızarmaz.

FACEBOOK ÇİRKİN BİR TEKNOLOJİ

Kılıçdarolu, birkaç gündür bir e-postadan bahsediyor. Yandaş medya çarşaf çarşaf yazıyor. Bazı köşe yazarları da, yazıklar olsun onlara, ÖSYM tarihinde böyle bir olay yok. Mail göndermek nedir, bir çete mensubu çıkar senin adına gönderir. Kılıçdaroğlu adına da gönderir. Facebook çirkin bir teknoloji.  Neymiş ÖSYM'ye elektronik posta gelmiş. Birine iftira atmak bu kadar ucuz mu. Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na bakın.

LÜLEBURGAZ'DA AÇIKLADIK

Kılıçdaroğlu'na o bakanı açıkla dedik. Benim bakanlarımda böyle bir yola başvuracak kimse düşünemem. Çıktığı an da orada onu tutmam. Çünkü benim partimin adı AK Parti. Böyle kirli siyaset olmaz. Senin gelişin belli, biliyoruz. Sen bir mağdur kasetle geldin, bir mamül kaset genel başkanı oldun. Olay bu.

KILIÇDAROĞLU'NUN MUMU....

Geçen Show TV de Yök'ü kaldıracağız dedi. Biz YÖK'ü reforme edeceğiz diyoruz. O kaldıracağız diyor. Fakat, aynı programda, 35 dakika sonra, aynı Kılıçdaroğlu, bedelliden gelecek parayı YÖK'e aktaracağını söylüyor. Hani YÖK'ü kaldıracaktın, şimdi oraya para aktaracağım diyorsun. Demek ki YÖK'ü kaldırmıyorsun. Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış ama, bunun ki yatsıya kadar da değil, 35 dakika ancak yanıyor.

BALIKESİR'E BÜYÜKŞEHİR SÖZÜ...

Siyaset başka şeydir, liderlik başka şey. Millet lider istiyor. Bu milletin hesap uzmanı na da ihtiyacı var ama önce lidere ihtiyacı var. Balıkesir in plakası 10. Bunun bizim için anlamı var, 2023 yılında cumhuriyetin 100. yıldönümünde Türkiye dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olacak. Balıkesir'i de Türkiye'nin en büyük 10 şehrinden biri yapacağız. Bugün büyükşehir olmaya hak kazandı nüfusuyla. seçimden sonra büyükşehir olma kararını alıyoruz.

 SAĞLIKLI EĞİTİMLİ TOPLUM

Üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Çünkü bizim inandığımız dinin ilk emri "oku" dur. İlme bu denli önem veren bir medeniyetin mensupları olarak bu işe önem vermemiz gerekiyor. Biz ne yaptık. MEB bütçesini bir numara yaptık. Daha önce savunmaydı. Savunmayı 6. sıraya aldık. Eğitimin arkasına sağlığı aldık. Sağlıklı eğitimli bir nesil, hedef bu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153