banner171

Erdoğan İstanbul'da Yüzbinlere Seslendi

Erdoğan, İstanbul'da tarihi bir mitinge imza attı. Alanı hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Dünya İstanbul'dan ses bekliyor. 12 Haziran'da sandıkları patlatın" dedi.

Erdoğan İstanbul'da Yüzbinlere Seslendi

Büyük sandık yarışına 1 hafta kala Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da tarihi bir mitingle gövde gösterisi yaptı. Kazlıçeşme Meydanı hınca hınç dolarken, meydana sığmayan kalabalığın bir ucu Yedikule surlarına kadar dayandı. Kazlıçeşme'de bugüne kadar gerçekleştirimiş en büyük mitinge imza atan Başbakan, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Canım İstanbul' adlı şiirini okuyarak başladığı konuşmasında muhalefete yüklendi. İstanbul için hazırladıkları projeleri bir bir anlatan Başbakan satır başları ile şunları kaydetti:

İSTANBUL SES VER

'İstanbul kutsal emanet demektir, İstanbul medeniyet demektir.. Dünyanın tüm yoksullarının, mazlumlarının, mağdurlarının İstanbul'a baktıklarını biliyorum. Kabil'in, Bağdat'ın, Beyrut'un, Saraybosna'nın, Üsküp'ün, Prizren'in, Bingazi'nin, Trablus'un, Kahire'nin, Gazze'nin, Ramallah'ın İstanbul'a baktığını biliyorum. Bu şehir 3 kıtada hutbelerin adına okunduğu şehirdir. Bu aziz İstanbul 5 kıtanın gözyaşlarının aktığı şehirdir. Sorumluluğumuzun idrakindeyiz. Dünyanın bizden ses beklediğinin farkındayız. Onun için İstanbul'dan 12 Haziran'da ses bekliyoruz.

SANDIKLARI PATLATIN

12 Haziran seçimleri sonrasında en büyük projemiz yeni bir Anayasa. 3 Kasım 2002'de bu millet 'Yeter, söz de karar da milletindir' dedi. Yönetime el koydu. O günden itibaren hayır duanızla demokrasiyi güçlendirdik. Ama yetmedi. Şimdi ileri demokrasi diyoruz. İstanbul'un sandıkları gümbür gümbür patlattığı bir 12 Haziran istiyoruz. Bu çok önemli. Biz, kararlı, emin olacağız 12 Haziran'da da evvel Allah zafer yine bizim olacak. 72 ili dolaştım, hava bu. Dün İzmir'deydim. Resmi rakamları söylüyorum. CHP İzmir mitingini AK Parti mitingi 3'e katladı.

MÖNTRÖ'NÜN AVUKATI MISIN?

'Kanal İstanbul' projesini açıkladıktan sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'burada insan yok' diyerek eleştirdi. Tabii animasyonda bir yanlış yaptık, gemiyi yüzdürdük. Halbuki kanalda denizin üzerinde insanlar yürüse inanın bu Kılıçdaroğlu çıkar 'Yürüttünüz ama yüzmeyi bilmiyor' derdi. Kılıçdaroğlu bir Kanal İstanbul'un Montrö'ye aykırı olduğunu söyledi. 'Montrö'nün avukatlığı sana mı kaldı? Montrö imzalandığı zaman böyle tankerler mi vardı?..

DİŞLERİMİ SANA BIRAKMAM

"Kılıçdaroğlu dünkü mitinginde 'Dişlerini sökeceğim' demiş. Ya sen hesap uzmanı mısın, diş doktoru mu? Meslek şaşırdı galiba. Burada krizler var herhalde ki, 'diş sökeceğim' diyor. Fakat Kılıçdaroğlu ben bu dişleri sana teslim etmem. Sen yine git hesap uzmanlığına devam et. Allah senin gibi hesap uzmanlarının eline bu ülkeyi düşürmesin. Önce mesleğini doğru seç. Zaten bu manada kayıpsın. Akıl hocalarını iyi seç."

DÜNYANIN GÖZÜ BU MİTİNGTEYDİ

* Vatandaşlar meydana üç ayrı noktadan arama yapıldıktan sonra alındı. Alanda bomba araması yapıldı.

* Miting alanına 6 sağlık çadırı kuruldu ve 6 dev ekran kuruldu. 300 sağlık personeli görev yaptı.

* Miting alanında özürlüler için ayrı bir bölüm oluşturuldu.

* Alandakilere üzerinde 2023 yazılı şapka, tişört ve su dağıtıldı.

* 'Defol The Economist', 'Osmanlı torunu seninle gurur duyuyor' 'Dünya lideri olmalısın RTE', 'Nescafe gibisiniz üçü bir arada, biz iktidara yürüyoruz tek başına' yazan pankartlar dikkati çekti.

* Bayrak ve balonlarla süslenen Kazlıçeşme Meydanı, simit, mısır, kuruyemiş ve su satıcıları nedeniyle karnaval alanını andırdı.

* Milletveki adaylarının tanıtımı sırasında en fazla alkışı eski futbolcu Hakan Şükür aldı

* Meydanda dev Türk bayrağı açıldı

* 45 ülkeden gelen gençlerden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup da mitingi izledi. Başbakan Erdoğan'ın mitingini yurt dışından çok sayıda yabancı basın mensubu da takip etti.

* Özürlüler için özel bir bölüm oluşturulan miting alanında, sahnenin sağ tarafında ise kaybolanların toplanması için bir alan oluşturuldu. Mitinge katılanlara sandviç ile su dağıtıldı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153