banner171

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu, dünyayı sarsan krizle ilgili halka bazı tavsiyelerde bulund

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu

Başbakan Erdoğan hükümetin Suriye politikasını romantizm olarak niteleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap verdi: 

"İnsanlığın vicdanı olarak atılan adımı "romantizm" olarak yorumladılar yazıklar olsun!"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye ziyaretini taşeronlukla suçlayan CHP'ye veryansın eden Erdoğan'ın tepkisi sert oldu:

"AK Parti sadece milletin mesajını götürmüştür. Bu ülkenin iktidarını İsrail'e ve Sosyalist Enternasyonel'e şikayet edecek kadar alçaldılar."

Dünyayı sarsan ekononik kriz de Erdoğan'ın gündemindeydi. Ekonomiyle ilgili kamuoyuna güven mesajları verdi, "Teğet bile geçmeyecek" iddiasını tekrarladı. 'İsraf ekonomisine hayır' diyen Başbakan, halka yol gösterdi:

"Diyelim ki iki seçenek çıktı. Bir araba, bir de satın almak istediğiniz bir ev. Arabayı almayın diyorum. Sizin için israf olur. Evi alacaksınız, kiradan kurtulacaksınız. Bence bu dönemde lüks bir eve girme."

Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kurmaylarının dünkü toplantısını eleştirmesini, Erdoğan, "evlere şenlik muhalefet" sözleriyle değerlendirdi ve ekledi:

Ana muhalefetin lideri ne derse beğenirsiniz? "Madem iyi gidiyor arkası arkasına niye bu toplantıları yapıyorsunuz?" Aman yarabbi Evlere şenlik muhalefet. Bu toplantılar yapılmasa o zaman derki "hükümet nerede niçin bir biraraya gelmiyor?"

Erdoğan ayrıca Somali'deki insanlık dramına sessiz kalan uluslararası topluma da tepki gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. İşte o konuşmanın ayrıntıları:

"Her girdiğimiz seçimde halkımızla daha çok bütünleştik. 12 Haziran seçimlerinde halkımız demokrasiye, istikrara ne kadar güvendiğini ortaya koydu. Bu büyük başarının mimarı sizlersiniz. Bütün teşkilatlarımızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum. Belli seçkinci elitin değil milletin tesclidir bu. Belli bir azınlığın ve ideolojinin partisi olmadığı Türkiye partisi olduğu tescil edildi.

GÜNEYDOĞU'DA AÇIK ARA BİRİNCİYİZ

Adaylar belli olduğu zaman yoksa AK Parti Güneydoğu'dan çekiliyor mu dediler. Netice ne oldu? Tüm bölgelerde AK Parti açık ara birinci oldu. Sözde analistler Güneydoğu dediğiniz zaman bir ili görüyorlardı. Bunlara göre sadece Diyarbakır Güneydoğu Anadolu bölgesi. Urfa, Adıyaman, Siirt, Antep, Güneydoğu Anadolu bölgesinde değil mi?

DURMAK YOK YOLA DEVAM

AK Parti her yaştan her insandan insanın yegane gelecek umududur. Temsil ettiğimiz değişim siyasetinin arkasındadır. Siz bakmayın sevincine gölge düşürmek isteyen liyakatsız insanların bir bardak suda fırtına kopardığına. Bakınız, memleket adına, millet adına, ülke adına ne pozitif bir cümle kurabiliyorlar, ne gelecek için bir umut olabiliyorlar. Türkiye'nin onurunu yaralamak pahasına, ülkenin itibarına gölge düşürmek pahasına muhalefet ediyorlar. Ne acıyı, ne sevinci paylaşabiliyorlar. Gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam.

ANKARA'DA GECEKONDULARI KALDIRALIM

Dün gece Keçirören'in arka sokaklarına iştirak ettik. Burası başkent Ankara. Ama durumumuz iyi değil. Biz buraları sizden anlaşarak alalım ve TOKİ olarak buralara girelim ve insanca yaşam alanlarıyla güzel imkanlar hazırlayalım. Tamam ver de müteahhit buraya her zaman gelmiyor. Bütüncül bir anlayışla yaklaşıp buraları değiştirmek istiyoruz. Seçim boyunca da bize yardımcı olun dedim. Çünkü vatandaşlarımızı buralarda, biz inanın görmek istemiyoruz ama burada tabiî ki devlet millet kaynaşması çok önemli.

TÜRKİYE NUMUNE OLARAK GÖSTERİLİYOR

Aksine hangi sözü verdiysek azami ölçüde gereğini yerine getirdik. Dünya ekonomi çevrelerinde türkiye'nin ağır krizlerden çıkması numune olarak gösteriliyor. Çarpıcı bir tablo var. İnkar edilemez gelişme performansı var. Felaket tellallığı yapanlar güneşi balçıkla sıvamaya muktedir olamayacaktır. 

ZEHİR SAÇAN PROVOKATÖRLER

Bütün kurumların ahenkle güçbirliği yapması yaşanan acılara son verecektir. Ağzını her açtığında zehir saçan provokatörler toplum önüne çıkamayacaktır. Vatanına özlemini dile getirenlere tahammül edemeyenler vicdansızıklarını asla izah edemeyeceklerdir. Karamsarlığa asla pirim vermeyeceğiz.

ABD'NİN NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

ABD ekonomisinde sarsıntılar yaşanıyor. İlk kez kredi notunu düşürdü. Dünyanın her yerinde krizler ülkeleri tehdit eder duruma gelmiş. Dinamizmini ve istikrarını devam ettiriyor. Yine 2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 11 büyümeyle rekora imza atıyor. Enflasyonunu tek haneye düşüren ihracatını 130 milyar dolara çıkarmaya manzet bir ülkeden bahsediyorum. Dünyanın gıpta ettiği bir ülkedir. Dinamik ve özgüveni yüksek girişimcilerimizle bunu fazlasıyla hak ediyoruz. Hedeflerimizi özgüvenle ama yere sağlam basarak dikkati asla elden bırakmıyoruz. Ekonomi kurmaylarıyla bir araya geldik.

BUNLAR ÇIRAK BİLE OLAMAZ

Ana muhalefetin lideri ne derse beğenirsiniz? "Madem iyi gidiyor arkası arkasına niye bu toplantıları yapıyorsunuz?" Aman yarabbi Evlere şenlik muhalefet. Bu toplantılar yapılmasa o zaman derki "hükümet nerede niçin bir biraraya gelmiyor?" Biz dünyayı mercek altına yatırmak süretiyle bize yansıması ne olur veya olabilir mi?  Bunlar çırak bile olamaz. Bunlar ülke filan yönetemezler. Ana muhalefet partisi lideri kriz işportacılığından medet umuyor.

Bizim yaptığımız etkileri minimuma indirerek, milletimizin cebinden tek kuruşun boşa gitmemesi içindir. Yapılan istişareler Türk ekonomisindeki panikten değildir. Bunu düşünenler ülkesi ve milletine karşı büyük bir sorumsuzluk örneği sergiliyor.

TEĞET BİLE GEÇMEYECEK

Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan bunları nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye'yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir.

İSRAFTAN KAÇININ

Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var. Ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçının. Bakın, birilerinin dediği gibi 'harcama yapmayın' falan demiyorum. Ne demek harcama yapmayın. Tabii ki harcama yapacaksınız. Piyasada bu hareketlilikler olacak. Ama israf etmeyeceksiniz. Biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana değil, verim ekonomisinden yana olacağız.

LÜKS EVE GİRME

Diyelim ki iki seçenek çıktı. Bir araba, bir de satın almak istediğiniz bir ev. Arabayı almayın diyorum. Sizin için israf olur. Evi alacaksınız, kiradan kurtulacaksınız. Bence bu dönemde lüks bir eve girme. Verim ekonomisinin gerekliliği bunu ifade ediyor. Bu süreç bizler için artı yazacaktır. Firmalarında verimliliği esas alan ihracat odaklı bir üretim pazarlama ve stratejileri izlemeleri Türk ekonomisinin de trendini koruması bakımından da yararlı olur. Milletimiz müsterih olsun, AK Parti Hükümeti, Türk ekonomisini istikrar ve güven zemini üzerinde ama ileri demokrasi kararlığından da asla taviz vermeden büyütmeye devam edecektir.

UTANMADAN SIKILMADAN BARIŞ DİYORLAR

Biz daha fazla özgürlük istiyoruz. Kardeş kanı akmasın istiyoruz. Yanı başımızda yaşanan acılar bizi yakıyor. Cahiliyye döneminde bilev vuruşmayı haram aylar kılan bir anlayış var. Ramazan ayında kardeş kardeşi vuruyor. Devlet kendi insanına tank top doğrultuyor. Biz de tam tersi oluyor. Terör örgütü devlete saldırıyor. Böyle bir ayın içerisinde bile caddeye yürüyen polisin ensesinden vuruyor. Bunlanın siyasi uzantıları utanmadan sıkılmadan barış diyor özgürlük diyor. Neresinde bunun özgürlük barış?  

YAZIKLAR OLSUN

İnsanlığın vicdanı olarak atılan adımı "romantizm" olarak yorumladılar yazıklar olsun! Dışişleri Bakanımız, bölge hakkındaki projeksiyonumuzu açıkça komşu bir ülkenin cumhurbaşkanına iletirken, bakanımızın oraya Türkiye'nin mesajını değil de başka bir ülkenin mesajını götürdüğünü iddia etmek, bir büyük gafletin değilse, şifa bulmaz bir cehaletin ilanı değil midir?

MİLLETİN MESAJI

Türkiye'nin ilettiği mesaj: Kanı durdurun. Her şeyden önce akan kan dursun. Dışişleri Bakanı sadece Türkiye'nin mesajını götürmüştür. AK Parti sadece milletin mesajını götürmüştür. Bu ülkenin iktidarını İsrail'e ve Sosyalist Enternasyonel'e şikayet edecek kadar alçaldılar. 

TANKLAR HAMA'DAN ÇEKİLDİ

Suriye halkının demokrasi talebine kulak verin. Halkın iradesinin özgür şekilde tecelli etmesini sağlamaktır. Suriye'deki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz. Suriye'deki gelişmeleri önümüzdeki günlerde de yakından izlemeye devam edeceğiz. Büyükelçimiz Hama'ya gitti. Hama'dan tankların çıkmaya başladığını söylediler. Tabii ki girişimin olumlu netice vermesi bakımından çok çok önemli. Şurada 10-15 günlük süre içerisinde bunlar tamamiyle gerçekleşsin ve Suriye'de reform sürecine yönelik adımlar bunun ardından atılsın.

SOMALİ'YE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

Bu bir dünya meselesidir. Afrika'nın bütün kaynaklarını talan edenler, şimdi vicdanları suküt etmiş faciayı seyrediyorlar. Uluslararası toplum her gün ölüme yürüyen masum çocuklar için güç birliği yapmayacaksa ne zaman yapacak? Bunu her zeminde sorgulayacağız. Millet olarak bu acı insanlık manzarasına asla seyirci kalmamız mümkün değildir.

ALLAH RAZI OLSUN

Biz hiç kimse yokmuş gibi Afrika'da olacağız. Hamiyet perver milletimiz bu kampanyalara yürekten katılıyor. Ramaçan ayından sonra bunu devam ettirmemiz şart. Afrika'da iftar ve sahur sofrası açanlardan Allah razı olsun. Unutmayın veren el alan elden her zaman daha hayırlıdır. Hem ülkemizin hem de dünyanın meselelerine dikkat kesileceğiz. Bir kaç gün içerisinde Dışişleri Bakanı ve ailelerimizle birlikte Somali'ye gideceğiz.

MÜTEVAZİ KUTLAMA TÖRENİ

Ramazan imkanı olanın imkanı olmayanı hatırlamasıdır aynı zamanda. Bunun gereğini yerine getiriyorsunuz.  Pazar günü AK Parti'nin kuruluşunu kutlayacağız. Asla havai fişek yok. 10. yıl kutlamaları mütevazi olacak. Sadece iftarda buluşacağız.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153