banner171

Erdoğan: Millet 10 Ağustos'ta başkanını seçecek

Başbakan Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin kazı çalışmalarını başlattığı törendeki konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi, "Şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek" dedi.

Erdoğan: Millet 10 Ağustos'ta başkanını seçecek
 Avrasya Tüneli projesinin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, 2010'daki anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanlığı seçiminin kriz olmaktan çıktığını söyledi.
"MİLLET 10 AĞUSTOS'TA BAŞKANINI SEÇECEK"
Bu değişiklik paketinin referandumda yüzde 58'le halktan destek aldığını belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanını artık halk seçecek dedik. Ve her seferinde bir kriz olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir kriz olmaktan çıkardık. Ve şimdi 10 Ağustos’ta millet kendi başkanını seçmek için sandığa gidecek" diye konuştu.

"KRİZİ 30 MART'TA ALDIĞIMIZ YETKİYLE AŞTIK"

"Türkiye'nin yürüyüşü, ilerlemesi ve kalkınması Gezi olayları bahanesiyle sekteye uğratılmak istendi. Fakat tatmin olmadılar. 17 ve 25 Aralık’ta hukuk eliyle hükümete bir darbe yapılmak istendi. Orada da dik durduk. O krizi de 30 Mart’ta milletten aldığımız yetkiyle aştık. İnanıyorum ki, Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak isteyenler artık buna cesaret edemeyecekler."AA

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153