banner171

Erdoğan'ın Elindeki Kılıçdaroğlu Dosyası

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na belgeyle yüklendi. 13 yıl önceki belgeyi miting alanındakilere gösteren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na, "SSK'ya kimleri atadınız? diye sordu.

Erdoğan'ın Elindeki Kılıçdaroğlu Dosyası

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisince Balıkesir'deki Kuvayı Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasının başında gösterdikleri ilgiden dolayı Balıkesirlilere teşekkür eden Başbakan Erdoğan, 'Biz size sevdalıyız be... Ferhat nasıl Şirin için yollara düştüyse, Mecnun nasıl Leyla için çöllere düştüyse, biz de sizin aşkınızla, sizin sevdanızla Anadolu'nun, Trakya'nın yollarına düştük' dedi. Erdoğan konuşmasında, 13 yıl önceki bir belgeyi açıklayarak, "Bir de bizim Bay Kemal var. SSK müdürüydü, bir varmış bir yokmuş... Genel müdürlüğü 90'lı yıllarda ilaçları alamadığımız dönemleri anlatmama gerek var mı? Kılıçdaroğlu sen vatandaşın ilacını veremedin, şimdi nerden atıp tutuyorsun. Öyle suistimallar yapmış ki, şimdi belge açıklamayacağım. Diyor ya; dürüstlük abidesi. Belge bu, ben boş dosya açıklamıyorum, altında Kılıçdaroğlu'nun oluru var. Okuyorum, 'ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınavla yeterli sayıda başvurunun alınamadığı, 1998 yılından sonra sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği sözkonusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir. Tarih: 14.07.1998, İmza: Kemal Kılıçdaroğlu.' Şimdi soruyorum; Nasıl oluyor da ÖSYM sınav yapamıyor? Nasıl oluyor da yeterli başvuru alınamıyor? Bu pozisyonlar neler? SSK'ya bu şekilde kimleri atadınız? Atananlar kimler? Sizinle akrabalıkları var mı? Eşinizin soyadıyla aynı olan kaç kişi işe alındı?" diye konuştu.

GENÇLERİN UMUDUYLA OYNAMAYIN
Bir süredir, YGS üzerinden Türkiye'de bir kampanya yürütüldüğünü belirten Erdoğan, bu kampanyayı başta CHP olmak üzere, MHP ve diğer muhalefet partilerinin yürüttüğünü dile getirdi. Erdoğan, 'Bu sistemli kampanyanın içinde, bir de bunların yandaş ve candaş medyası var. Onlar da her gün, manşetleriyle, programlarıyla, köşe yazılarıyla bu değirmene su taşıyor, bu kampanyaya katkı sağlıyorlar. Amaç ne? Amaç, YGS'ye giren 1 milyon 700 bin genç kardeşimizin zihnini bulandırmak, buradan oy devşirmek. Şimdi bakın, sevgili gençler, şifre iddiasının altında aslında başka bir şifre var. Nedir bu şifre? AK Parti'ye karşı bir karalama kampanyası... AK Parti'yle bir hesabınız varsa, gelin bunu AK Parti'yle görün. Ama gençleri pis işlerinize karıştırmayın' dedi.

Kemal Bey'den kaçamak cevap
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan'ın sorularına kaçamak cevaplar verdi. Kayseri'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi: "Bütün devletin arşivleri kendi elinde, istediğini çıkarabilir. Ben hiçbir şeyden korkmuyor, çekinmiyorum. Yanına bakanlarını alsın, arşivlerini alsın, oturup hesaplaşalım. Millet de seyretsin. Öyle lig mig ayaklarına girmesin."

Kılıçdaroğlu yürüyen yalan
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, sahte olduğu ortaya çıkan 'torpil maili' konusunda işin doğrusunu öğrenmeye tenezzül etmediğini kaydeden Erdoğan, Bakan Hayati Yazıcı'nın iddiaları yalanlayıp Kılıçdaroğlu'na gereken cevabı verdiğini söyledi. Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu bir elektronik postadan bahsediyor. Çete mensubu çıkar, o da bir mail yollar. Birine çamur atmak bu kadar basit mi? Bu nasıl bir yalan söyleme yeteneği? Eğer yürüyen yalan görmek istiyorsanız Kılıçdaroğlu'na bakın. Şimdi bir kez daha böyle bir iddianın altında kaldı. Defalarca yalanlarını ortaya çıkardım. Yüzü kızarmıyor. İddiasının üzerinden yarım saat geçmeden kendi söylediğini inkar etti" diye konuştu. Çıraklık tartışmalarına da değinen Erdoğan, "Neymiş, hesap uzmanlığı imtihanına ben giremezmişim. Benim oraya girmeye niyetim yok ki. Ben siyaseti düşündüm. Çalıştık, çalıştık, çalıştık. Siyaset liderliktir. Lider olmak başka şey. Senin gibi hesap uzmanlarına işini biz öğretiyoruz" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153