banner171

Gandi bu sözü nasıl ağzından kaçırdı?

12 Haziran'a 6 gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği bir cümle seçimden AK Parti'nin galip çıkacağını kabullendiği şeklinde yorumlandı.

Gandi bu sözü nasıl ağzından kaçırdı?

12 Haziran'a 6 gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği bir cümle seçimden AK Parti'nin galip çıkacağını kabullendiği şeklinde yorumlandı. Yoruma neden olan cümle ise Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasına yönelik söylediği 'Erdoğan, benden özür dilemezse hiçbir katkı vermeyeceğim' cümlesi oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TRT 1 televizyonunda yayımlanan 'Seçim Özel' programına katıldı. Programda Kılıçdaroğlu'na, 'Miting meydanlarında dile getirip daha sonra, 'keşke bu cümleyi kullanmasaydım' dediğiniz oluyor mu?' sorusu yöneltildi.

Mitinglerde yanlış cümle kullandığını sanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Zonguldak'taki mitingde kullanmaktan vazgeçtiği, yarım bıraktığı ifadesinin bilinçli olarak yanlış yorumlandığını savundu. 'Ergenekon' davasının hukukun üstünlüğü çerçevesinde süren bir dava olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Kürtçe anadilde eğitim, öğretim ve yerel özerklik konularındaki sorulara, 'Kürt sorununu da içeren Güneydoğu sorununun çok karmaşık bir sorun olduğunu, dolayısıyla bir partinin tek başına bu sorunu çözemeyeceği' karşılığını verdi.

ÖZÜR DİLEMEZSE KATKI VERMEM

Kılıçdaroğlu, 'Siyaset kurumu bunu bir toplumsal uzlaşmayla çözmek zorundadır. Parlamentoda akil adamlar grubu oluşturabilirsiniz, her siyasi partiden. Sadece milletvekilleri değil. Sivil toplumun, üniversitelerin de katkı vermesi lazım. Sayın Erdoğan iç politika malzemesi yaptı. Bu işi kapattı. Yarın gelecek, sorunun çözümü için. Benden özür dilemesini isteyeceğim. Çıkıp özür dilemezse kusura bakmasın hiç bir katkı vermeyeceğim' diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı kastederek 'Benden özür dilemezse hiçbir katkı vermeyeceğim' sözleri, seçimi AK Parti'nin kazanacağını kabul ettiği şeklinde yorumlandı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153