banner171

Generalleri hapisten kurtarma planı

Çeşitli davalardan tutuklu bulunan yüksek rütbeli subayları kurtarmak için Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu harekete geçti

Generalleri hapisten kurtarma planı

Genelkurmay'da Kara Kuvvetleri Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'nun emriyle yapılan toplantılarda Hasdal'da tutuklu bulunan askerlerin nasıl kurtarılacağı tartışıldı. Toplantılardan birinin 19 Ağustos’ta Genelkurmay Adli Müşavirliği’nde yapıldığı ortaya çıktı.

Kıvrıkoğlu'nun Hasdal planı bugün Taraf ve Bugün gazetelerinde manşete taşındı. Hükümete karşı tavır olarak anlaşılacak bu toplantıların YAŞ'ın hemen ardından gelmesine dikkat çekiliyor. Her iki haberde toplantıya kimlerin katıldığı yazıldı.

Genelkurmay Adli Müşavir Vekili Alb. Şakir Aytaş, Kara Kuvvetleri Adli Müşaviri Alb. Ahmet Vurucu, Jandarma Adli Müşaviri Yzb.Hakan Kandemir, Hava Kuvvetleri Adli Müşavirliği’nden  Hakim Üstğ. Özkan Doğu. Hasdal’da tutuklu bulunan Tümg.Hıfzı Çubuklu’ya yakınlığı ile bilinen Hakim Yzb. Kurtuluş Kaya ve Hakim Bnb.Doğan Doğan Uysal.

250'İNCİ MADDE

Albay Şakir Aytaş başkanlığında kurulan ekibin bir haftadır Ceza Kanunu’nda yapılması gerekli değişiklikler üzerinde hazırlıklarını sürdürdüğü belirtilen haberde, toplantılarda iki formülün öne çıktığı belirtiliyor.

Toplantıda ilk yol olarak; tutukluluk sürelerinin kısaltılması teklif edildi. Ancak diğer örgüt mensuplarına yanayacağı endişesiyle sıcak bakılmadı. Toplantıda benimsenen ikinci yol ise hükümete 250’nci madde ile yetkili özel savcılıkların kaldırılması yönünde baskı yapılması fikrinin benimsendi.  250’nci madde ile yetkili savcılık ve mahkemelerin kaldırılması fikrini kamuoyuna ilk olarak YARSAV ve Ergenekon’u destekleyen barolar gündeme getirmişti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153