banner171

Hedef lider kadro

MİT'in istihbaratıyla yapılan nokta operasyonlarla örgütlerin hedef alınan lider kadrolarına ağır darbe vuruldu

Hedef lider kadro
 MİT'in istihbaratıyla yapılan nokta operasyonlarla örgütlerin hedef alınan lider kadrolarına ağır darbe vuruldu
MİT'in istihbaratıyla yapılan nokta operasyonlarla örgütlerin hedef alınan lider kadrolarına ağır darbe vuruldu

SABAH'a konuşan üst düzey bir yetkili: Devletin zirvesinde çelik gibi bir irade var. Tehdit edenler sessizliğe gömüldü

Devletin zirvesinden terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda "Sonuna kadar gidelim" kararı çıktı. Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 günlük operasyonları masaya yatırdı. SABAH'ın edindiği bilgilere göre o operasyonlarda hem DAEŞ'in hem de PKK'nın lider kadrosu hedef alındı. Genelkurmay ve MİT'in verdiği nokta istihbaratlar sonucu tespit edilen, lider kadroların bulunduğu alanlara bomba yağdı. Devletin zirvesinde yapılan ilk değerlendirmede, PKK'nın böyle bir operasyonu beklemediği, örgütün lider kadrosuna büyük darbe vurulduğu şeklinde oldu. SABAH'a bilgi veren bir üst düzey yetkili, "Tehdit edenler sessizliğe gömüldü" ifadelerini kullandı. Kandil hedef olma korkusundan tüm muhaberat ve iletişimi kapatarak, karartmaya geçti. 

ANİ OPERASYONLARLA SÜRECEK 
3 günlük operasyonların neticesinin görüşüldüğü anlarda devletin zirvesine Kandil'in ve bazı kampların vurulduğu bilgisi geldi. SABAH'ın edindiği bilgilere göre operasyonların yer yer basına bilgi vermeden sürdürüleceği, böylece örgütlerin önceden herhangi bir şekilde haberlerinin olmamasının sağlanacağı kaydedildi. 

BARIŞI BOZAN LİDERLER YOK EDİLECEK 
Operasyonların nokta istihbaratlarla yapıldığı tıpkı DAEŞ'e olduğu gibi PKK'ya karşı da lider kadronun hedef alınarak gerçekleştirildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Türkiye'de son dönemde gerçekleşen saldırıların talimatını veren kadroların bulunduğu kamplar tespit edildi ve hiç beklemedikleri anda düğmeye basıldı. Yapılan yoğun bombardıman sonucunda üst düzey isimlerin öldürüldüğü ileri sürüldü. İstihbarat kaynakları, PKK'nın kayıplarını ve lider kadrodan ölüleri tespit etmek için çalışma başlattı. 

KANDİL KARARTMA DURUMUNA GEÇTİ 
Öte yandan devletin zirvesindeki toplantıya çok önemli bir bilgi ulaştı. O bilgiye göre, ağır zayiat veren Kandil, devam eden operasyonlara karşı cevap bile veremezken, paniğe kapıldı. Kandil'deki kadro, hava operasyonlarında yerlerinin tespit edilmemesi için karartma durumuna geçti. Tüm muhaberat sistemi kapatıldı, hiçbir birimle iletişim kurulmadı. 

UYUM VE GÜÇLÜ İRADE 
Devletin zirvesinde operasyonlar için sonuna kadar gidilmesi kararı alındı. Erdoğan ve Davutoğlu'nun, tüm terör örgütlerine karşı güçlü ve etkili hamleleri devam ettirme kararı verdikleri ifade edildi. SABAH'a değerlendirmelerde bulunan bir üst düzey 
yetkili, "Devletin zirvesinde kararlılık çok net. Terörle mücadele konusunda adeta çelik bir irade söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan doğrudan iletişim halinde. Ankara'da yapılan toplantılardan önce ve sonra atılacak tüm adımları ve neler yapılması gerektiğini istişare ettiler. Bu uyum ve güçlü irade ile sonuna kadar gidilecek" ifadelerini kullandı. 

MEŞRU ADIMLAR
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden dün sabah yapılan açıklamada ise operasyonun "milli imkanlarla" gerçekleştirildiğinin altı çizilerek şöyle denildi: "Hava harekatında Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur. Ayrıca, icra edilen hava harekatı ile eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terörörgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır. Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekatla ilgili başta BM ve NATO olmak üzere uluslar arası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır." 
HPG yöneticisi varto öldürüldü

PKK'YA yakınlığıyla bilinen Med Nuçe TV, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik düzenlediği hava operasyonunda örgütün askeri kanadı HPG'nin yöneticilerinden Şervan Varto'nun öldüğünü, 3 PKK'lının da yaralandığını duyurdu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2015, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153