banner171

HÜDA-PAR’dan Çok Çarpıcı Suruç Açıklaması

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, Önlemler alınmazsa bu bombalar her yerde patlayabilir' dedi.

HÜDA-PAR’dan Çok Çarpıcı Suruç Açıklaması
 Kanal A ekranlarında Fatin Dağıstanlı'nın hazırlayıp sunduğu Türkiye'nin Seçimi'ne konuk olan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırı hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
İşte Zekeriya Yapıcıoğlu'nun o konuşması:

"Saldırının amacı sınırın güney tarafındaki çatışmaların, oradaki sıcak savaşın bu tarafa da sıçramasını isteyen pek çok kişi var. Ve bu saldırı da bunun temelini oluşturan taşlardan bir tanesidir diye düşünüyorum. Ben korkarım ki bu saldırı son olmayacak. Bugün Suruç'ta patlamışsa, daha önce olduğu gibi Antep'te, Urfa merkezde, Diyarbakır'da, İstanbul'da, Ankara'da da bombalar patlayabilir. Önlemler alınmazsa bu bombalar her yerde patlayabilir. Ancak sınıra yakın noktalarda bu durum daha basit haldedir. Biz bunu 4 sene önce çıkan ilk kıvılcımlarla söyledik. Bu durumun ne kadar ilerleyeceğini ve devam edeceğini kimse kestiremez. Yani orada bir fitne ateşi tutuşursa sadece orayla sınırlı kalmaz. Özellikle de bir mezhep savaşına doğru götürülmek istenir ve bir mezhep savaşı başlarsa Pakistan'a kadar uzanabilir. Ancak henüz daha çok şükür ki o evreye gelmiş değil. İnsanlar sadece mezhepsel kaygılarla birbirlerini öldürmüyorlar. Ama iş o tarafa gitsin diye yoğun bir çaba var. Emperyalizmin bir çabası..."

"Bunun arkasından Gezi benzeri bir kalkışma ya da 6-8 Ekim benzeri bir kalkışma gelebilir. Bunun olması için de köşe taşları döşeniyor. Sorumsuz bazı siyasiler de buna dahildir. Kim ki kaosa davetiye çıkarıyorsa, kim ki herhangi bir şiddet olayının yayılması için çanak tutuyorsa odur."

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153