banner171

İdris Naim Şahin, İlgezdi Ailesi ile iş yapmış!

CHP’li Battal İlgezdi’nin yönettiği Ataşehir’deki skandallara kaçak üniversite ve AVM de eklendi. STAR’a konuşan üst düzey belediye yetkilisi, “İdris Naim Şahin’le Battal’ın arası iyiydi. Skandal Kadıköy Belediyesi’nden geliyor. CHP bunları kolluyor” dedi.

İdris Naim Şahin, İlgezdi Ailesi ile iş yapmış!
 CHP’li Battal İlgezdi’nin yönettiği Ataşehir’deki skandallara kaçak üniversite ve AVM de eklendi. STAR’a konuşan üst düzey belediye yetkilisi, “İdris Naim Şahin’le Battal’ın arası iyiydi. Skandal Kadıköy Belediyesi’nden geliyor. CHP bunları kolluyor” dedi.
CHP'Lİ Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP'li Milletvekili eşi Gamze Akkuş İlgezdi'nin baş rollerde yer aldığı skandallar gündemi sarsmaya devam ediyor. Ataşehir Belediyesi'nin adı, kaçak yapılaşma iddialarıyla Kaçakşehir'e çıktı. İlgezdi'lere ait onlarca lüks rezidans ve eşe dosta hediye edilen ultra lüks dairelerin ardından yeni kaçak ve usulsüzlükler ortaya çıktı. Ataşehir'deki vakıf üniversitesinin C bloğundaki son katın da, kaçak yapıldığı ve buna göz yumulduğu belirlendi. Konuyla ilgili konuşan eski Ataşehir Belediyesi üst düzey yetkilisi, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin, skandallar için "Burası Türkiye, bir hafta sonra gündem değişir; yargıya giderlerse hakim, savcıya ev verir, bu işten yırtarım" dediğini ileri sürdü. 

Skandalların önüne geçilmesi gerektiğini belirten Yetkili; "Bunun gerçekleşmesi için öncelikle soruşturulacak Belediye Başkanı ile halay çekmeyecek, hatta çay bile içmeyecek Mülkiye Başmüfettişleri, iğneden ipliğe araştırma yapmalı" dedi. Yetkili, "Paralel Yapı'ya yakın olan eski İçişleri Bakanı ile Battal'ın arası iyiydi, torpil oradan da geliyor ama asıl skandal Kadıköy Belediyesi'ne uzanıyor, CHP yönetimi bunları kolluyor" diye konuştu.

Kaçakşehir listesi uzuyor

STAR'a konuşan Ataşehir Belediyesi'nin eski üst düzey yetkilisi, Battal'la ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yetkili, "AVM kaçak; orada 8 dükkana yasal sınırların dışında göz yumulmuş. 8 dükkanın değeri 100 milyon TL'yi aşar. Çatı katı da kaçak. Burada Ataşehir'de eski-yeni yöneticilerin ortak olduğu dükkanlar var" dedi.

Hırsızlığın boyutları büyük

Kentsel dönüşüm adı altında kaçak yapılaşmanın Ataşehir'de zirveye ulaştığını anlatan yetkili, "Rezidansların yüzde 90'ında kaçak var. Belediyeye giden plana, 'Sen bodrum katlarına da daire yap. Onların değerini tespit et yüzde 5-10'unu bize ver ya da daire ver' deniyor. Rezidansların çoğu imara aykırı yapılıyor. 150 bin TL değerindeki daire, bu yapılaşma ile 1 milyon TL'ye satılıyor. Kentsel dönüşümden yararlanıldığı için devlete 1 kuruş vergi ödenmiyor. Kaçak katlar yapılınca hırsızlığın boyutu milyon TL'leri aşıyor" bilgisini verdi.

Gizli el dosyaları kapatıyor

Kaçakşehir'e dair son örnek; vakıf üniversitesi binasının C bloğuna ilişkin Ağustos 2014 tarihli mahkeme tarafından tayin edilmiş bilirkişi tespitiyle ortaya çıktı. Yetkili, "Bize gelen ihbarlar doğrultusunda mahkeme başkanı ve 40 yıllık inşaat uzmanlarıyla, vakıf üniversitesinin 8 olması gereken kat sayısının, 9 kata erişecek şekilde yapıldığını tespit ettik. Zemin artı 8 kat olması gereken bina; 2 bordum artı 10 kat yapılmış. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş geldi ve 'Burada kaçak yok' denildi. Ataşehir Kaymakamı da Battal hakkında kovuşturma izni vermedi. Zaten o kaymakam, Battal hakkındaki hiçbir şikayete kovuşturma izni vermedi. Polise gidiyorsunuz dosyalar kayboluyor. Savcı iddianame hazırlayamıyor. Mülkiye Başmüfettişleri geliyor, soruşturacağı Ataşehir Belediye Başkanı ile halay çekip, 'usulsüzlük yok' diyor. Bize halay çekmeyecek, hatta belediyenin çayını bile içmeyecek müfettiş lazım" dedi.

'Ev verip sustururuz' diyor

Battal İlgezdi'nin skandalların ardından yakın ekibini toplayıp durum değerlendirmesi yaptığı bilgisinin kendilerine ulaştığını anlatan eski Ataşehir Belediyesi yetkilisi, "Battal, çevresine 'Yakında dava süreci başlayınca her şey unutulur. Gerekirse hakim savcılara ev veririz. Bu iş biter. Burası Türkiye, gündem değişir' dediğini aktardılar. Zaten en eski yöntem de bu. Şimdiki planları da bu. Ama yolsuzluk Kadıköy Belediyesi döneminden geliyor. Orada da kentsel dönüşümle semtlerin fiyatlarında oynamalar var" bilgisini verdi.

Kılıçdaroğlu sus-pus

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'den maaşlı TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş'un taktığı isimle Aksaray olarak da bilinen Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için 'Kaçaksaray" ifadesini kullanıyor. Oysa, CHP'li Kadıköy Belediyesi'nden ayrıldıktan sonra 2009'dan beri iki dönemdir CHP'li Battal İlgezdi tarafından yönetilen Ataşehir Belediyesi, "Kaçakşehir" olmuş. Kılıçdaroğlu'nun; kızı Zeynep Kılıçdaroğlu'nun da adının karıştığı Buz Rezidans skandalının başkahramanı olan Batlal İlgezdi hakkında sessizliğini korurken, Ataşehir'de kaçağın ardı arkası kesilmiyor. 8HABER MERKEZİ

SOL YUMRUK İLE GELEN DARBE

7 Haziran seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili seçilen Gamze İlgezdi, TBMM'deki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldırarak şov yapmıştı. Bu şovun ardından Gamze İlgezdi'nin aslında ezilenlerle aynı tarafta olmadığı, tersine gayrimenkul kraliçesi olduğu ortaya çıktı. Şimdilik sayıları 17 olan ve her gün yeni akrabaların adına kayıtlı çıkan yeni ultra lüks dairelerle gayrimenkul imparatorluğu kuran Gamze İlgezdi'nin eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin de ismi birçok olaya karışmış durumda. Kaçak ve usulsüzlük dosyalarıyla gündeme gelen İlgezdiler'in haberleri manşetlere taşınınca, CHP'li Meclis üyesi Hüseyin Sağ dövdürüldü. Sağ, kendisini darp edenleri yönlendirenleri bildiğini ifade ederken İlgezdileri işaret etti.

Ek iş yaparak 17 ultra lüks daire almış

Astronomik servete sahip olan İlgezdi çifti, bu paraların kaynağını dedelerinin tarlasını satmaya bağladı. Hatta CHP Milletvekili Gamze İlgezdi, onlarca lüks rezidansı "ek iş" yaparak aldığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nun kızı ile özel kaleminin de İlgezdiler ile aynı rezidansta daireleri olduğu ortaya çıkınca işin ucu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dayandı. Ultra lüks dairelerin kaç paraya alındığı hala açıklanamadı. Battal İlgezdi'nin sahte mühür ile ihale verdiği, kaçak katlar ile AVM'lerin dükkanlarına göz yumduğu da belirlendi. Geçmiş dönemde Ataşehir Belediyesi'ndeki yolsuzlukları incelemekle görevlendirilen müfettişin, Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile eğlenirken çekilen halay fotoğrafları ise üstü kapatılan yolsuzluk dosyaları hakkında önemli ipuçları verdi.

STAR

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153