banner171

İlhan Cihaner: 'Cemaat bana tuzak kurdu'

Eski Ergenekon tutuklusu, CHP milletvekili İlhan Cihaner' den çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cihaner, 'Cemaat'in hakkımda ciddi tuzaklar kurduğunu düşünüyorum' dedi.

İlhan Cihaner: 'Cemaat bana tuzak kurdu'
 "Hukukçuyum, somut verilerden yola çıkarım" diyen Cihaner, "Cemaat'in hakkımda ciddi tuzaklar kurduğuna inanıyorum. Bir emir verildi ama nereden bilemem. Gülen'i entellektüel olarak ciddiye bile almam. Nihayetinde "evliyalar parmaklarıyla koklar, topuklarıyla görür, cinlerle dinleme yapılır" diyen birisi" dedi.
"YARGIDAKİ YAPILANMAYI HİSSEDİYORUM"

Cihaner, Yargıda cemaat yapılanmasını hissediyorum. Yargının yazılı olmayan geleneksel kuralları vardır. Örneğin Yargıtay üyesi 45 yaşından büyük olur ya da adalet müfettişi olmak için az çok emsalleri arasından sivrilmiş olmak, kıdem şartı aranırdı. Birden baktık ki bunlar değişti. uyuşmayan atamalar oldu" açıklamalarında bulundu.

DİN ÜZERİNDEN MEŞRULAŞTIRMA VARDI

Hukukçuların "din" üzerinden referans vermeye başladıkları söyleyen Cihaner, "din üzerinden meşrulaştırma dillerine yansımıştı. "Haram" "ahirette ve öteki dünyada hesap sorma" hukukçuların dilinde bu başladı. çok tehlikeli. hukuk laik temellidir. Öyle olması gerekir. Bugün aynı durum var, dikkat edin tutuklanan polislere, reflekslerine..."haram yemedik" diyorlar, oysa "suç işlemedik" demeleri gerekirdi.

YARGIDA ESKİ KADROLAŞMA KALMADI

Cemaatin yargı üzerinde etkilerinden bahseden Cihaner: " 144 üye atanıncaya kadar ağırlık blok olarak oradaydı. Eski kadrolaşma kalmadı ama herkes biliyor kimin ne olduğunu. seyrelterek temizliyorlar Cemaat'i" dedi.

"HERYERDE ÖRGÜTLENMİŞ"

Cemaatin kendisine Chp'yi hedef seçmiş olabileceğini söyleyen Cihaner, "...Cemaat artık liderlerimdem de farklı devasa bir yapı,sermaye yapısı vs...örgütlenmiş heryerde. Dolayısıyla bunun devamı için farklı güç odaklarına yanaşması anlaşılır birşey... bir siyasi hareketin üzerine binmeden yaşayamazlar" dedi.

Habertürk 

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2015, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153