banner171

İşte olağan şüpheli

Suruç'taki korkunç patlamanın ardından ilk resmi açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

İşte olağan şüpheli
 Suruç'taki korkunç patlamanın ardından ilk resmi açıklama İçişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Öte yapan Bakan Sebahattin Öztürk canlı yayına bağlandı. Öztürk, olağan şüphelinin DAEŞ olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki  patlamada, ilk belirlemelere göre 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'e yakın  yaralının tedavisine devam edildiğini bildirdi.  (Ölü sayısı 28'e yükseldi)
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde bugün  saat 12.00 civarında bir terör saldırısı yaşandığı belirtildi. İlk belirlemelere  göre saldırıda 27 vatandaşın hayatını kaybettiği, can kaybının artmasından endişe  edildiği kaydedildi. 

100'E YAKIN YARALI VAR
 
Bölgedeki hastanelerde 100'e yakın yaralı vatandaşın tedavisine devam  edildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
 
"Bölgede incelemelerde bulunmak üzere teknik ekip görevlendirilmiştir.  Güvenlik güçlerimiz vatandaşlarımızın emniyetini sağlamak üzere gereken tüm  tedbirleri almıştır. Resmi açıklamalar Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenli  olarak yapılacaktır. Bunun dışında iddialara itibar edilmemesini önemle rica  ediyoruz. 
 
HERKESİ KENETLENMEYE ÇAĞIRIYORUZ
 
Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu terör saldırısı  karşısında herkesi kenetlenmeye ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Ülkemizin  huzur ortamına kastetmiş bu hain saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, hayatını  kaybetmiş olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı  ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu menfur saldırıyı  gerçekleştirenleri devletimiz en kısa sürede bulacak, failler yargı önüne  çıkartılacaktır." 
 
OLAĞAN ŞÜPHELİ DAEŞ
 
İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk Kanal 24'e konuştu ve saldırıyla ilgili son bilgileri paylaştı.  Patlamanın canlı bomba nedeniyle yaşandığını kaydeden Bakan Öztürk, olağan şüphelinin IŞİD olduğunu vurguladı.
 
Öztürk, "Bu olayı kim yapabilir dendiği zaman olağan şüpheli olarak aklımıza geliyor" dedi.  Öztürk, henüz netleşen bir isim olmadığı bilgisini de paylaştı.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153