banner171

İşte Partilerin Son Oy Oranları

Araştırma şirketleri Gürsel Tekin'in açıkladığı ankete 'Saçmalık', 'Sadece güldük' şeklinde tepki gösterirken, partilerin son oy oranlarını da açıkladı.

İşte Partilerin Son Oy Oranları

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) seçim anketi komediye dönüştü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Gazeteci Mahmut Övür'le paylaştığı ankete göre CHP yüzde 38'lik oy oranı ile yüzde 37'de kalan AK Parti'nin önünde.

Hiçbir detayı açıklanmayan anketin 'tekin' olmadığı ise kısa zamanda ortaya çıktı. CHP'yi AK Parti'nin önüne geçiren oylama sistemine Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 23 ilin de dâhil edilmediği görüldü. 23 ilin dahil olmamasına rağmen CHP'yi yüzde 38, AK Parti'yi 37 gösteren anket karşısında, araştırma şirketlerinin temsilcileri de ne diyeceğini şaşırdı.

ANAR Araştırma Şirketi Genel Müdürü İbrahim Uslu, Tekin'in açıklamasını spekülasyon olarak gördüklerini söyleyerek, "CHP anket yapıp yapmadığı tam olarak ortada değil. 'Bir deli kuyuya taş attı 40 akıllıya iş düştü' durumu var burada. Bu anket kaç kişiyle yapıldı, nasıl yapıldı, hiçbir şey görmedik. Bu rakamları birileri hayal etmiş, birileri de açıklamıştır. Sadece güldük" dedi.

BİR BÖLGEYİ YOK SAYDILAR

CHP'ye ve Gürsel Tekin'e yakın gazetecilerden Barış Yarkadaş, gercekgundem.com sitesinde, medyada geniş yankı bulan anket hakkında çarpıcı bir bilgi verdi. Buna göre, Gürsel Tekin'in 37 ilde 67 bin kişiyle görüşülerek yapıldığını söylediği, Siyasal Strateji Araştırma Merkezi (SİSAM)'ın yaptığı öğrenilen ankette Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki iller yok.

MİLLETİ ÇOCUK YERİNE KOYDULAR

AG Araştırma Şirketi Sahibi Adil Gür, rakamları 'saçmalık' ifadesiyle özetlerken, CHP anketinin küçük bir alanda yapılarak tüm ülkede yapılmış gibi lanse edildiğini belitti. AG araştırmasını açıklayan Gür, Doğu Anadolu'da Ak Parti'nin %61.8 CHP'nin %21, Güneydoğu'da ise Ak Parti'nin %44.6 CHP'nin %2.3 olduğunu ifade ederek "AK Parti CHP'yi katlıyor. CHP son açıkladığı anketle milleti çocuk yerine koymuştur" dedi.

SON DURUM: AK PARTİ-YÜZDE 45

Araştırma şirketleri ANAR, AG ve GENAR'ın son anketlerine göre AK Parti yüzde 45 ile 50 bandında görünürken, CHP oyları ise yüzde 24 ile yüzde 26 arasında değişiyor. Anket çalışmalarından en çarpıcı sonuçlar ise MHP ile ilgili... 4 şirket anketinde MHP'yi yüzde 12, diğer 3 şirket yüzde 9 gösterdi.

Yeni Şafak


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153