banner171

Kılıçdaroğlu: Asker Var Neden Kaçıyorsun?

Grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah Türbesi için "Asker var neden kaçıyorsun?" dedi.

Kılıçdaroğlu: Asker Var Neden Kaçıyorsun?
 Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şah Fırat operasyonunu eleştirerek, "Toprak var, asker var. O halde neden kaçıyorsun?" dedi. 
TOPRAK VAR ASKER VAR NEDEN KAÇIYORSUN?

CHP'nin ilk yıllarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "CHP bir karış toprağımızdan ödün vermedi, sen ne yaptın kaçtın? Kaçmak ne zamandan beri zafer oldu, kendi toprağın askerlerin orada. Toprak bize ait, askerler bize ait, naaşlar bize ait. Orada asker var. O zaman neden kaçıyorsun? Zafer değil hezimettir bu. Zafer mi görmek istiyorsun Sakarya'ya bakacaksın, Afyon'a bakacaksın, sen zafer mi görmek istiyorsun Erzurum'da Nene Hatun'a bakacaksın. Bu ülkenin onuru için ölümü göze aldılar" dedi. 

TÜRBEYİ YIKACAĞIM DİYORLAR BİZİMKİLERDE TIK YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "müdahele" konuşmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bu hale düşürülmesi beni rahatsız ediyor. Bir sabah kalktık Suriye bizim can düşmanımız oldu. IŞİD senin bayrağını indireceğim diyor bizimkilerde tık yok, türbeyi yıkacağım diyor, bizimkilerde yine tık yok. IŞİD video yayınladı. 3 gün içinde türbeyi boşaltın dedi. Ortada silahlar var, yarın bu silahlar IŞİD'in eline geçer ve bize karşı kullanılır. Ayrıca Ahmet Davutoğlu, Van'daki konuşmasında Süleyman Şah Türbesine yapılacak bir saldırıya anında müdahale edileceğini söyledi" ifadelerini kullandı.

"77 MİLYON YURTTAŞIMA AÇIK ÇAĞRI YAPIYORUM"

"Niye kaçtınız?" sorusunu soran Kılıçdaroğlu, "Biz bugüne kadar ne yapmışız? Süleyman Şah'ın güvence altına almışız. Uluslararası anlaşma var? O halde niye terk ediyoruz? Buradan 77 milyon yurttaşıma açık ve net çağrı yapıyorum. Kendi toprağını yabancıya teslim eden bir iktidara ne denir? Oturun düşünün. Siz neyin karşılığında kaçtınız? Neyin karşılığında Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağını terk ettiniz? Ben bu sorunun cevabının istiyorum" dedi. 

ORTADOĞU'YA BARIŞI BİZ GETİRECEĞİZ

Kılıçdaroğlu son olarak vaatte bulunarak şunları söyledi:

"Kardeşliği biz tesis edeceğiz. Mısır, Suriye ve Irak ile yeniden dost olacağım. Barış köprülerini biz kuracağız. Çözümün adresi biziz. Biz sadece ülkemizin insanını değil tüm dünya insanını seviyoruz. Suriye'de savaş ve kaos bitecek. 1 milyon 700 Suriyeli'yi güle oynaya geri göndereceğiz."

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2015, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153