banner171

Kılıçdaroğlu: Başbakan olursam Beştepe'ye gitmem

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon hükümetinde başbakan olması halinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu: Başbakan olursam Beştepe'ye gitmem
 Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurmak için ilk görüşeceği parti CHP olacak. İlk tur görüşmelerinden koalisyon çıkması beklenmezken, nezaket ziyareti kapsamında geçmesi bekleniyor.
Milliyet'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yeni hükümette başbakan olması halinde kırmızı çizgisi var. Koalisyonun 4 yıl için kurulması gerektiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, başbakan olursa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmeyeceğini ifade etti.

"BAŞBAKAN OLURSAM BEŞTEPE'YE GİTMEM"

Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu'nu Beştepe'de toplayalım dedi. Gider misiniz?

Başbakan ben olursam gitmem. Başbakan yardımcısı niye olayım? Belki olmam. CHP ortaklık kurdu diye illa başbakan yardımcısı olacağım diye bir düşüncem yok değerli arkadaşlar. Eğer, siz hukukun üstünlüğüne inanıyorsanız, kaçak bir binada Bakanlar Kurulu'nu toplayamazsınız. Eğer yargı bağımsızdır diyorsanız, kaçak binada Bakanlar Kurulu'nu toplayamazsınız. Hem ben hukukun üstünlüğü diyeceğim, hem kaçak bir yerde toplantı yapacağım. Dünyayı güldürüyoruz kendimize.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 13:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153