banner171

Kılıçdaroğlu CHP'nin 3 büyük ildeki oy oranını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 3 büyük ildeki oy oranını açıkladı.

Kılıçdaroğlu CHP'nin 3 büyük ildeki oy oranını açıkladı
 7 Haziran'a 1 aydan biraz fazla zaman kala, araştırma şirketleri hemen her gün seçim anketi yayınlıyor. Bunun yanı sıra bazı partililer ve hatta genel başkanlar da partilerinin yaptırdığı oy oranlarını açıklıyor.
OY ORANLARINDA DEĞİŞİM YOK

Buna göre AK Parti'nin oyları önceki seçimlerle benzerlik göstererek yüzde 45-50 bandında seyrediyor. CHP ise yüzde 23 ile 25 bandında yer alırken MHP ve HDP'nin oyları hemen her ankette farklı şekilde çıkıyor.

''AK PARTİ OYLARI DÜŞÜYOR''

Özellikle CHP ve Cemaat'e yakın anket şirketleri ise farklı bir sonuç vererek AK Parti'nin yüzde 39-40'lara kadar düştüğünü söylüyor. Ancak o anket şirketleri önceki seçimlerde de aynı rakamları veriyor, hepsinde de yanılıyordu.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖRE AK PARTİ YÜZDE 38

Son olarak Kılıçdaroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada İstanbul, Ankara ve İzmir'deki oy oranlarını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun anket şirketlerinden eline ulaşan sonuçlara göre; AK Parti'nin 3 büyükşehirdeki oy oranı yüzde 38'e kadar düştü. CHP'nin bu üç büyükşehirdeki oy oranı ise yüzde 35, yani AK Parti ile oy farkı yüzde 3'e kadar düştü.

Kılıçdaroğlu'nun verdiği rakamların doğruluğu/yanlışlığı 7 Haziran'da belli olacak ancak bugüne kadar yapılan araştırmaların hiçbiri bu rakamları vermiyor...

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2015, 00:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153