banner171

Kılıçdaroğlu takımının yarısını sildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekim yada Kasım ayında olağanüstü kurultayın toplanacağını açıkladı

Kılıçdaroğlu takımının yarısını sildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin tüzüğünü yenileme çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerini belirterek ekim ya da kasım ayında tüzüğün değiştirilmesi amacıyla olağanüstü kurultay toplamayı düşündüğünü açıkladı.

Parti üst yönetiminde bu hafta yapacağı değişiklikle 6 ya da 7 kurmayının yerine yeni atamalar yapacağını açıklayan CHP lideri, "Amacım partiyle daha çok ilgilenmek" dedi.

Cumhuriyet'e konuşan Kılıçdaroğlu, MYK değişikliği ve yeni tüzük konularında şu açıklamalarda bulundu:

6-7 ismi değiştirebilirim: Parti yönetiminde yapacağım değişiklikle ilgili yorumların çoğu yanlış. Seçimlerde yardımcılarımın tamamı milletvekili seçildi. Bu isimler 1 Ekim'den itibaren Meclis'te görev yapacaklar. Ben de partiyle daha fazla ilgilenmek istiyorum. Parti Meclisi'nden 6 ya da 7 yeni isme görev vererek parti işlerine daha fazla yoğunlaşmalarını istiyorum. Önümüzde il ve ilçe kongreleri süreci var. Parti içine daha fazla zaman ayırmak gerekiyor.

Yeni tüzük hazır: Partimizin tüzüğünü daha demokratik hale getireceğimize söz vermiştim. Son aşamaya gelindi. Üçüncü taslak üzerinde çalışıyorum. Biraz daha çalıştıktan sonra önümüzdeki günlerde il başkanlıklarımıza göndereceğiz. İllerden görüş aldıktan sonra nihai şeklini vererek yürürlüğe sokmayı istiyorum.

Niyetim tüzük kurultayı toplamak: Yeni tüzüğün uygulamaya sokulması konusunda önümüzde iki seçenek var. Birincisi gelecek yıl mayıs ayında yapacağımız olağan kurultayımızda kabul edebiliriz. İkincisi ise bu sonbaharda sadece tüzük değişikliği ile sınırlı bir kurultay yapıp gelecek yılki olağan kurultaya yeni tüzük eşliğinde gitmek. Kesin bir karar vermemekle birlikte ekim ya da kasım aylarında bir tüzük kurultayı yapma görüşü ağır basıyor. Bu konuyu parti yönetimindeki arkadaşlarımla da konuşacağım tabii ki.

Genel başkan seçimi kolaylaşacak: Yeni tüzük daha demokratik daha katılımcı bir tüzük olacak. Öncelikle genel başkanlık yarışını kolaylaştıracağım. Aday olmak isteyenler eskisi gibi zorlaştırıcı bir süreç yerine daha kolay biçimde adaylıklarını koyabilecekler.

Önseçim sözümü tutacağım: Demokratikleşmede en ileri parti CHP. Son seçimde 30'a yakın ilde ön seçim uyguladık. Şimdi bunu mümkün olan bütün illere yaygınlaştırmayı arzu ediyorum.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153